• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر اسید های چرب آزاد تام سرمی دیابتی نوع 2 بر ترکیب لیپیدی سلولهای بنیادی مزانشیمی انسانی

Thumbnail
View/Open
11398.pdf (4.410Mb)
Date
1402
Author
نوروزی, زهرا
Metadata
Show full item record
Abstract
با توجه به الگوی متفاوت اسیدهای چرب سرمی در افراد دیابتی نوع 2 و همچنین با در نظر گرفتن نقش اسیدهای چرب در رفتار تمایزی سلول های بنیادی، هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر اسید های چرب تام آزاد دیابت نوع 2 بر ترکیب لیپیدی و تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی مشتق از بافت چربی (AdMSCs) به سلول های شبه-زایشی پریموردیال (PGCs) در شرایط in vitro می باشد. مواد و روش ها: 7 بیمار خانم مبتلا به ديابت نوع 2 و 10 خانم غیر دیابتی به عنوان گروه کنترل در محدوده ی سنی 18 تا 40 سال با توجه به معیار های استاندارد توسط پزشک فوق تخصص غدد و متابولیسم انتخاب شدند. پس از نمونه گیری از این افراد در حالت ناشتا، سرم خون آنها مورد جداسازی قرار گرفت. سپس از نمونه های سرم به دست آمده، سرم تام pooled تهیه شد. سرم های تام تهیه شده به محیط کشت سلول های مزانشیمی اضافه شده و پس ازگذشت مدت زمان مشخص اثر اسید های چرب تام آزاد سرم دیابتی نوع 2 و غیر دیابتی بر سرعت تکثیر سلولی، ترکیب قطرات لیپیدی (الگوی اسید های چرب)، مقدار قطرات لیپیدی و بیان شاخص های ژنی Stella و Blimp1 در 2 گروه مذکور مقایسه شدند. یافته ها : میزان تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی و سلول های شبه زایشی -پریموردیال ممکن است در تیمار با اسید های چرب آزاد کاهش یابد. صرف نظر از اینکه اسید های چرب آزاد از بیماران دیابتی یا غیر دیابتی مشتق گرفته شده باشد( در تمامی حالت ها 0001/0P< بود). بیان مارکر های اختصاصی Stella و Blimp1 در سلول های تیمار شده با اسید های چرب آزاد دیابتی در مقایسه با سلول های تیمار شده با اسید های چرب آزاد غیر دیابتی ممکن است کاهش بیابد ( به ترتیب در حالت دیابتی و غیر دیابتی 0001/0P<و 001/0p=). مقدار قطرات لیپیدی ممکن است در سلول های تیمار شده با اسید های چرب آزاد دیابتی نسبت به سلول های تیمار شده با اسید های چرب آزاد غیر دیابتی و همچنین گروه کنترل بیشتر باشد (02/0p=). در سلول های تیمار شده با سرم دیابتی نسبت به غیر دیابتی در فراکسیون فسفولیپید شاهد کاهش در لینولئیک اسید بودیم) 02/0 p =). در حالی که در مورد سایر اسید های چرب تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد. در فراکسیون تری گلیسیرید در گروه غیردیابتی میزان میریستیک اسید و استئاریک اسید در مقایسه با گروه دیابتی به طور چشم گیری بالا بود (به ترتیب 001/0 p = و01/0 p =).
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71236
Collections
  • Theses(M)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV