• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی فعالیت ضدمیکروبی و اثرات پرزرواتیوی فلورتین به عنوان جایگزین نیتریت سدیم

Thumbnail
View/Open
Farhad- Moradpour.pdf (2.513Mb)
Date
1403
Author
مرادپور, فرهاد
Metadata
Show full item record
Abstract
مقدمه: نگهداری مواد غذایی چالش بسیار مهمی در صنعت غذا به منظور افزایش ماندگاری و تضمین ایمنی غذایی است. این مطالعه، اثرات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی فلورتین و نیز ترکیب آن با نیتریت سدیم را به عنوان یک سیستم نگهدارنده غذایی بالقوه بررسی کرده است. فلورتین یک ترکیب فنولی طبیعی با خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی گزارش شده و نیتریت سدیم یک نگهدارنده مصنوعی متداول است. ارزیابی اثرات ترکیبی این دو می تواند بینش هایی در مورد ترکیب موثر یک نگهدارنده طبیعی-مصنوعی فراهم کند.اهداف: فعالیت ضد میکروبی فلورتین، نیتریت سدیم و ترکیب آن ها ارزیابی شد. ظرفیت آنتی اکسیدانی برای سنجش خاصیت مهارکنندگی رادیکال های آزاد ارزیابی گردید. هم چنین توانایی این ترکیبات در مهار تولید آمین بیوژنیک نیز مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: فعالیت ضد میکروبی فلورتین و نیتریت سدیم از طریق تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی با روش broth microdilution در میکروتیتر پلیت و تعیین قطر هاله عدم رشد و ارزیابی میکروبیولوژی نمونه های گوشتی انجام شد. میزان لیپیدپراکسیداسیون از طریق منحنی استاندارد مالون دآلدهید؛ و آنالیز آمین های بیوژنیک توسط دستگاه HPLC انجام شد.نتایج و یافته ها: ترکیب فلورتین-نیتریت سدیم اثرات نگهدارنده ای برتری نسبت به هر ترکیب به تنهایی نشان داد. این ترکیب به طور موثرتری شمارش باکتریایی در پاتوژن های آزمایش شده را کاهش داد، استرس اکسیداتیو را از طریق بهبود فعالیت آنتی اکسیدانی مهار نمود و تولید کادآورین را تا حد بیشتری سرکوب کرد. نیتریت سدیم به تنهایی نیز خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی قابل توجهی نشان داد و در برخی موارد مانند مهار سالمونلا و خاصیت مهارکنندگی رادیکال ها ازترکیب با فلورتین برتر بود.نتیجه گیری: اثرات نگهدارنده ترکیب فلورتین-نیتریت سدیم می تواند به عنوان یک راهکار طبیعی-مصنوعی موثر برای افزایش ایمنی غذایی، افزایش ماندگاری و کاهش وابستگی به افزودنی های مصنوعی انفرادی مطرح باشد.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71186
Collections
  • Theses(P)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV