استراتژی اقتصادی کشورهای مختلف در شرایط مواجه با پاندمی کرونا در جهان
چکیده
چکیده:
مقدمه: سیاست ها و راهبردهای کشورها در مقابله با بحران کووید-19 در حمایت از خانوارها و گروه های آسیب پذیر و کسب و کار مردم در زمینه های اجتماعی و اقتصادی انجام شده است. بنابراین، هدف این تحقیق بررسی مفهومی سیاستهای اقتصادی دولتها در مواجهه با همهگیری کووید-19 است.
روش شناسی: این پژوهش یک مطالعه مروری جامع است. جامعه پژوهش کشورهای منتخب MENA و OECD هستند. دوره جستجوی شواهد از سال 2020 تا 2022 با جستجو در پایگاههای داخلی و خارجی مانند PubMed، Google Scholar، Irandoc و Magiran همراه با ادبیات خاکستری می باشد. پس از غربالگری و ارزیابی کیفی شواهد، 53 مورد از 3267 مورد انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا استفاده و نتایج در قالب آمار توصیفی بیان شد.
یافته ها: سیاستهای اکثر کشورها درحوزه های (اقدامات اقتصادی و اجتماعی) در حمایت از خانوارها و گروههای آسیبپذیر و بنگاههای اقتصادی شامل بستههای محرک، تعویق مالیاتی و معافیتهای مالیاتی، یارانه دستمزد و تعویق تعهدات بدهی ارائه شد. که در جهان بین 0 تا 14 درصدGNP واقعی هستند. میانگین اندازه بسته محرک منطقه 3.67 درصد است که به طور قابل توجهی کمتر از میانگین جهانی 11 درصدی است. در میان 64 کشور منتخب، میانگین سهم حمایت دولت از (GNP) 6.3 درصد و کمترین و بیشترین سهم به ترتیب متعلق به اکوادور با 0.05 درصد و آلمان با 23 درصد بوده است. در حالی که سهم حمایت مالی از GNP ایران حدود 7 درصد محاسبه شده است.
نتیجه گیری: با توجه به اثربخشی سیاستهای اقتصادی کشورها، نمیتوان میزان آسیبهای جدی و فاجعهبار ناشی از اپیدمیها را در کوتاهمدت بر اقتصاد، سلامت و سبک زندگی ارزیابی کرد و نیاز به مدت طولانیتری دارد. در ایران در سبک مدیریت بحران کووید 19، ناکافی بودن اقدامات پیشگیرانه و تجهیزات توانبخشی را می توان از چالش های اساسی سیاست گذاری در مبارزه با این بیماری نام برد.
کلیدواژه ها: کووید-19، همه گیری، سیاست های اقتصادی، حمایت، کشورها