ارتباط سپتی سمی باکتریایی با میکروبیوتای روده و آنتی ژنهای اصلی گروه خونی ABO
Abstract
سپسیس یک اختلال بالینی پیچیده با عوامل اتیولوژیک گوناگون است. این مشکل یک مسئله بهداشت جهانی در نظر گرفته میشود. زیرا پیامدهای سپسیس ناگوار و میزان مرگ و میر بالایی دارد. در سالهای اخیر، ارتباط بین میکروبیوتای روده، متابولیتهای آنها و آنتیژنهای اصلی گروه خونی ABO در پاتوفیزیولوژی سپسیس گزارش شده است.
هدف: هدف این مطالعه بررسی ارتباط سپتی سمی باکتریایی با میکروبیوتای روده و آنتی ژن های اصلی گروه خونی ABO میباشد.
مواد و روش کار: در این مطالعه موردشاهدی، 45 نمونه مدفوع از بیماران غیر بستری در ICU با درگیری سپسیس و 15 فرد سالم با گروه خونی مشخص از مهرماه سال 1400 تا مرداد ماه سال 1401 از بیمارستانهای امام رضا و سینا جمع آوری شدند. اعضای میکروبیوتای روده با استفاده از روش Real-time PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند و SCFAs (استیک، پروپیونیک و بوتیریک اسید) به عنوان متابولیتهای اصلی میکروبیوتای روده با استفاده از سیستم کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا HPLC اندازه گیری شد.
نتایج: مقدار نسبی باکتریهای دارای نقش محافظتی از جمله Faecalibacterium prausnitzii و گونههای بیفیدوباکتریوم همچنین غلظت اسید استیک و پروپیونیک اسید در نمونههای مدفوع بیماران غیر بستری در ICU با درگیری سپسیس نسبت به گروه سالم به طور معنیداری کاهش داشت. در مقابل، مقدار نسبی اعضای باکتریهای بیماریزا مانند انتروباکتریاسه و گونههای باکتروئیدس در نمونههای مدفوع بیماران نسبت به افراد سالم به طور قابل توجهی افزایش داشت. غلظت اسید بوتیریک در نمونههای مدفوع بیماران کاهش نشان داد، اما این تغییر معنیدار نبود. همچنین ارتباط معنیداری در ارتباط با آنتیژنهای گروه خونی و اعضای میکروبیوتای مورد مطالعه مشاهده نشد. همچنین در مورد منشاء روده ای باکتری های پاتوژن مشخص شد که منشاء کشت خون مثبت در مورد اعضای انتروباکتریاسه از روده بوده است، اما این ارتباط در مورد سودوموناس آئروژینورا و استافیلوکوکوس اورئوس نشان داده نشد.