نقش نسبت های قبل از عمل نوتروفیل - لنفوسیت و پلاکت-لنفوسیت در پیش بینی متاستاز غدد لنفاوی مرکزی در بیماران مبتلا به سرطان پاپیلری تیروئید
Abstract
نسبت نوتروفیل به لنفوسیت(NLR ) و نسبت پلاکت به لنفوسیت( PLR) ممکن است نقش بالقوه به عنوان نشانگرهای زیستی در پیش آگهی بیماری های مختلف از جمله انواع مختلف کانسرها به خصوص در بیماران مبتلا به سرطان پاپیلری تیروئید داشته باشند. با توجه به این گفته ها بررسی نوتروفیل به لنفوسیت و پلاکت به لنفوسیت پلاسما در بیماران مبتلا به سرطان پاپیلری تیروئید به عنوان مارکر پروگنوتیک در سال های اخیر معرفی شده اند. اندازه گیری این مارکر ها در آزمایش های روتین این بیماران در دسترس و قابل آنالیز می باشد و از طرفی چون این بیومارکرها، به عنوان بیومارکرهای جدید شناخته شده اند لذا با استفاده از موارد فوق می توان ضرورت و اهمیت جراحی پروتکتیو غدد لنفاوی را ارزیابی نمود؛ لذا مطالعه حاضر با هدف نقش نسبت های قبل از عمل نوتروفیل - لنفوسیت و پلاکت-لنفوسیت در پیش بینی متاستاز غدد لنفاوی مرکزی در بیماران مبتلا به سرطان پاپیلری تیروئید انجام شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی، به صورت سرشماری تمامی بیمارانی که تحت عمل جراحی به علت سرطان پاپیلاری تروئید قرار گرفته بودند در طی بازه زمانی سال 1399 مورد بررسی قرار گرفتند به گونه ای که نمونه خونی که قبل از عمل جراحی از بیمار گرفته شد که شامل CBC نیز بود و سایر فاکتور های مورد نیاز نیز تحت بررسی قرار گرفته و نسبت لنفوسیت به نوتروفیل و نسبت پلاکت به نوتروفیل در این بیماران اندازه گیری شد. همچنین چک لیستی که شامل جنس، سن، وزن، مدت تشخیص بیماری و ... نیز برای هر کدام از بیماران پر شد.
نتایج: نسبت پلاکت به لنفوسیت بین بیمارانی که غدد لنفاوی در آنها متاستاز داده و بیمارانی که متاستاز نداده اند بدون تفاوت معنی داری از لحاظ آماری بود (746/0 = P). همچنین متغیر نسبت نوتروفیل به لنفوسیت بین بیمارانی که غدد لنفاوی در آنها متاستاز داده و بیمارانی که متاستاز نداده اند تفاوت معنی داری از لحاظ آماری مشاهده نشد (239/0 = P). در مقایسه نسبت پلاکت به لنفوسیت بین بیماران با تومور خوش خیم و بدخیم، تفاوت معنی داری از لحاظ آماری مشاهده نشد (751/0 = P). همچنین در مقایسه متغیر نسبت نوتروفیل به لنفوسیت بین بیماران با تومور خوش خیم و بدخیم، تفاوت معنی داری از لحاظ آماری مشاهده نشد (824/0 = P). در بررسی ارتباط بین نسبت پلاکت به لنفوسیت و نسبت نوتروفیل به لنفوسیت در کل بیماران با متغیرهای سن و سایز تومور، ارتباط معنی داری از لحاظ آماری مشاهده نشد (05/0 < P).