میزان آگاهی عموم در خصوص علائم سکته مغزی در کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت: مرور سیستماتیک
Abstract
هدف این بررسی گردآوری یافتههای تعدادی از گروههایی است که سطوح آگاهی از علائم، علائم و عوامل خطر سکته مغزی را بررسی کردهاند. ترسیم این نتایج در کنار هم به خوانندگان بینشی در مورد درک جوامع مختلف از سکته مغزی ارائه میکند و در نتیجه زمینههایی را که میتوان با کمپینهای هدفمند بهبودهایی در آنها ایجاد کرد برجسته کرد.
روش ها: در این مطالعه¬ی مروری جامع و سیستماتیک، تمامی مقالات اصلی مربوط به دانش و آگاهی مردم در خصوص سکنه مغزی و علائم آن بودند، در این مطالعه تمامی مقالات از طریق جستجو در پایگاه های pubmed ,EMBASE ,google scholar ,scopus و WOS از ژانویه 1990 تا ماه دسامبر 2023، وارد مطالعه شدند. همچنین، در استراتژی جستجو، صرفاً مقالاتی وارد شدند که به زبان انگلیسی نگارش,و یا مقالات فارسی که بخش انگلیسی نیز نگارش شده بودند.
در این مطالعه، در مورد میزان آگاهی افراد عادی جامعه (نه بیماران مبتلا شده به استروک و نه افراد متخصص) در مورد علائم هشدار و علائم استروک در بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه باهم مقایسه گردیده اند.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داده است که میزان آگاهی افراد عادی جامعه در کشورهای توسعه یافته بیشتر یا کتر از کشورهای در حال توسعه نبوده و میزان آگاهی مردم از علائم سکته مغزی به میزان احتمالی آموزش توسط رسانه ها و سیستم های ارتباط جمعی آن جامعه ارتباط دارد. چه بسا که کشوری توسعه یافته میزان آگاهی افراد جامعه از علائم استروک بسیار کم و کشوری در حال توسعه که آگاهی خوبی از علائم سکته مغزی را دارند.