بررسی مقایسه ای تاثیر استفاده از داروی فیناستراید در جلوگیری از عود در بیماران مبتلا به تومور مثانه
Abstract
سرطان مثانه در سراسر جهان شیوع و مرگ و میر بالایی دارد. تقریباً نیم میلیون مورد جدید و 200000 مرگ در سال در سراسر جهان گزارش شده است. بیشتر سرطانهای مثانه بهعنوان سرطان مثانه غیر مهاجم عضلانی ظاهر میشوند که تقریباً 15-61٪ از آنها پس از 5 سال عود می کنند..گزارش شده که شیوع سرطان مثانه در مردان بیشتر از زنان است. دلیل تفاوت جنسیتی ناشناخته است، اما پیشنهاد شده است که آندروژن ها و سیگنال دهی گیرنده های آندروژن ممکن است رشد سلول های سرطانی ادراری را تقویت و رونویسی ژن های مرتبط با فرآیندهایی مانند چرخه سلولی، بقا و تمایز را کنترل کنند. بنابراین با توجه به عود بالای سرطان مثانه غیر مهاجم عضلانی در پیگیری های انجام شده بیماران و از طرفی تاثیر آندروژنها در بروز سرطان مثانه، هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی مصرف داروی فیناستراید در جلوگیری از عود در بیماران مبتلا به سرطان مثانه می باشد.
روش کار: این مطالعه بر روی 124 نفر از بیماران مبتلا به تومور مثانه مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) تبریز که در مرحله Ta T1 با گرید پایین یا بالا بودند انجام گردید. در این مطالعه بیماران به دو گروه تقسیم شدند. گروه کنترل با داروی پلاسبو و گروه فیناستراید با داروی خوراکی فیناستراید 5 میلی گرم روزانه تحت درمان قرار گرفتند. در پیگیری بیماران هر ۳ ماه تا یک سال از نظرعود تومور مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته¬ها:
در مطالعه حاضر درميـزان كلـي عـود تومـور سـطحي مثانه در گروه کنترل در سه ماهه اول 8% در 6 ماه19% در 9 ماه 31% و در یک سال 48.3% بود و در گروه ه فیناستراید در سه ماهه اول 4.8% در 6 ماه 10.7% در 9 ماه 16.6% و در یک سال 32.2% بود.