• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی ترکیبات شیمیایی موجود در دانه گیاه رازک Humulus lupulus

Thumbnail
View/Open
Amirreza- Nazemiyeh.pdf (4.999Mb)
Date
1403
Author
ناظمیه, امیر رضا
Metadata
Show full item record
Abstract
مقدمه: گل آذین گیاه رازک دارای اثرات دارویی می باشد و ترکیبات اصلی موجود در گل آذین اغلب شناخته شده هستند با اینحال ساختار شیمیایی ترکیبات موجود در دانه های رازک بطور مجزا چندان مورد بررسی قرار نگرفته اند. هدف: بررسی فیتوشیمیایی و بیولوژیکی دانه های گیاه رازک Humulus lupulus.روش کار: عصاره گیری با دستگاه سوکسله و با حلال های اترنفت، کلروفرم و متانول انجام شد. بخشی از عصاره‎ی اترنفت صابونی شد و بخش دیگر به روش VLC فراکسیونه شد و ترکیبات بارز به روش GC-MS آنالیز شدند. عصاره‎ی کلروفرمی به روش کروماتوگرافی فراکسیونه شد. عصاره‎ی متانولی با حلال اتیل استات فراکسیونه و سپس با HPLC فاز معکوس جداسازی شد. ترکیبات بارز فراکسیون اتیل استات و عصاره کلرفرم با روش NMR بررسی شد. تست های آنتی اکسیدان، آنتی باکتریال و آنتی مالاریا روی عصاره ها انجام شد. یافته ها: بررسی روغن دانه ها به کمک GC-MS، حضور ترکیباتی از جمله لینولئیک اسید، پالمیتیک اسید، گاما لینولنیک اسید، استئاریک اسید را نشان داد. آنالیز NMR نشان داد در عصاره‎ی کلروفرم مشتقات ارتوفتالیک اسید و در فراکسیون اتیل استاتی مشتقات کاتشین وجود دارد. در تست آنتی اکسیدان، مقدار RC50 فراکسیون اتیل استات برابر با 57/201 میکروگرم بر میلی لیتر شد. مقدار IC50 عصاره‎ی متانولی در تست آنتی باکتریال و آنتی مالاریا به ترتیب 250 و 167 میکروگرم بر میلی لیتر (E. coli و S. aureus) و 57/3 میلیگرم بر میلی لیتر به دست آمد. نتیجه گیری: یافته ها نشان دهنده‎ی قابلیت استفاده از دانه ها به عنوان منبع روغنی و اسیدهای چرب امگا 6 و 9 زنجیره بلند، پرزرواتیو و آنتی اکسیدان طبیعی در صنایع غذایی می باشد. مشتقات ارتو فتالیک اسید در عصاره کلروفرمی را می توان به آلودگی با پلاستی سایزر ها نسبت داد. فعالیت آنتی اکسیدانی و اثر آنتی باکتریال فراکسیون اتیل استات را میتوان ناشی از وجود کاتشین دانست.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71007
Collections
  • Theses(P)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV