تهیه و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی نانوامولسیون روغن علف چای
Abstract
مقدمه: برای جایگزینی نسوج و دندان های از دست رفته در بیماران بی دندان از آکریل استفاده میشود که با گذشت زمان شاهد رشد زیاد میکروبی و قارچی در زیر بیس های رزینی اکریلی هستیم ازجمله عفونت های شایع زیر دنچرهای آکریلی، دنچر استوماتیت میباشد. در این مطالعه خواص فیزیکوشیمیایی نانوامولسیون روغن علف چای تهیه و ارزیابی شد تا تاثیر آن بر بیماری دنچراستوماتیت در قالب مطالعات دیگر سنجیده شود.
روش کار: با استفاده از امولسیون سازی اولتراسونیک نانوامولسیون روغن علف چای تهیه شد. برای بررسی خصوصیات نانوامولسیون آماده شده، اندازه قطرات اندازه گیری و شاخص چند پراکندگی (ایندکس پلی دیسپرسییتی) با دستگاه دینامیک لایت اسکترینگ مورد بررسی قرار گرفت. مورفولوژی قطرات نانوامولسیونی با میکروسکوپ الکترونی عبوری تعیین شد و برای ارزیابی پایداری نانوامولسیون، مقاومت امولسیون در برابر سانتریفیوژ مورد مطالعه قرار گرفت. به علاوه، فرمولاسیونها به مدت 2 ماه در دمای اتاق نگهداری شدند تا هرگونه جداسازی فاز بررسی شود. در نهایت، تست سمیت سلولی برای تعیین سمیت نانوامولسیون تهیه شده در برابر فیبروبلاستهای لثه انسانی انجام شد.
یافته ها: اندازه قطرات، Poly dispersity index( PDI )و بار سطحی نانوامولسیون در دو مرحله اول افزایش جزئی غیرمعنی دار را نشان داد. پس از 60 روز، افزایش اندازه قطرات، PDI و بار سطحی معنیدار بود. با این حال، اندازه قطرات همچنان زیر 200 نانومتر حفظ شد و PDI کمتر از 0.7 بود. خامه سازی، ته نشینی و جداسازی فاز سیستم های امولسیونی را می توان با آزمایش سانتریفیوژ ارزیابی کرد تا از پایداری آن اطمینان حاصل شود (60). نانوامولسیون همچنین هیچ تغییر فیزیکی یا جداسازی فازی پس از نیروی سانتریفیوژ 4000 دور در دقیقه ارائه نکرد. علاوه بر این، هنگامی که به مدت 60 روز در معرض سه دمای اتاق قرار گرفت، پایداری خوبی از خود نشان داد.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق خواص فیزیکوشیمیایی مناسب، پایداری خوب و عدم سمیت سلولی در برابر سلولهای فیبروبلاست لثه انسانی را برای نانوامولسیون تهیه شده نشان داد. از نانوامولسیون تهیه شده می توان برای پیشگیری و درمان بیماری های عفونی دهان و دندان مانند استوماتیت مرتبط با دندان مصنوعی در آینده نزدیک استفاده کرد.