• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

تعیین ارتباط بین مصرف لبنیات،آجیل،میوه و سبزیجات با پوسیدگی بر اساس شاخص DMFT در جمعیت کوهورت آذر

Thumbnail
View/Open
Nima Nemati thesis P.pdf (1.937Mb)
Date
1403
Author
نعمتی, نیما
Metadata
Show full item record
Abstract
مقدمه: سلامت دهان و دندان بخشی از سلامت عمومی است که بر بسیاری از فعالیت¬های روزانه افراد تأثیر می¬گذارد. علیرغم تاکید فراوان سازمان بهداشت جهانی بر سلامت دهان و دندان، این موضوع همچنان یکی از معضلات سلامت عمومی بخصوص در کشورهای در حال توسعه می¬باشد. رژیم¬های غذایی متعادل و مناسب، می¬تواند به پیشگیری از بیماری¬های حفره دهان مانند پوسیدگی دندان، التهاب لثه، بیماری پریودنتال و سرطان دهان کمک کند. دستورالعمل¬های غذایی، اتخاذ یک رژیم غذایی با چربی و قند آزاد پایین، اما غنی از میوه، سبزیجات و فیبر را به عنوان یک اقدام محافظتی در برابر توسعه بیماری¬های دهان پیشنهاد می-کند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارتباط مصرف لبنیات، آجیل، میوه و سبزیجات با پوسیدگی دندان‌ها بر اساس شاخص DMFT می¬باشد. روشها و مواد: این تحقیق با استفاده از داده¬های به دست آمده از بانک اطلاعات کوهورت آذر، اقدام به بررسی و تعیین ارتباط بین لبنیات، آجیل، میوه و سبزیجات با پوسیدگی دندان بر اساس شاخص DMFT می¬کند. جامعه آماری مورد پژوهش افراد 35- 70 سال را شامل می گردد که حداقل 9 ماه قبل از آغاز اجرای پژوهش ساکن شهرستان شبستر بوده¬اند. از جمعیت 15006 نفری کوهورت آذر با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج ، تعداد 8278 نفر وارد مطالعه شدند. ماهیت این پژوهش مقطعی-تحلیلی بوده و داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه و معاینه بالینی جمع¬آوری شد. تحلیل داده¬های مطالعه حاضر با نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گرفت. سطح معنی‌داری مورد قبول، زیر 05/0 در نظر گرفته شد. برای آنالیز توصیفی از میانگین و انحراف معیار برای متغیرهای کمی، و فراوانی و درصد برای متغیرهای کیفی استفاده شد. مقایسه میانگین DMFT بر اساس متغیرهای میزان مصرف لبنیات، آجیل، میوه و سبزیجات با استفاده از آزمون Independent sample t-test و One-Way ANOVA انجام شد. برای بررسی هدف اصلی مطالعه که ارتباط بین مصرف لبنیات،آجیل،موه و سبزیجات با پوسیدگی دندان است از آنالیز رگرسیون Negative binomial with log-link با در نظر گرفتن متغیرهای مخدوشگر بالقوه استفاده شد. یافته ها: یافته ها حاکی از آن است که از جمعیت مورد پژوهش تعداد3774 مرد و 4504 نفر زن می باشد که مردان 45/6 درصد از حجم نمونه را تشکیل می دهند. تحلیل تفاوت میانگین ها نشان داد که میانگین پوسیدگی در افرادی که از آجیل و سبزیجات تازه استفاده می¬کنند به-طور معنی¬داری کم¬تر از افرادی است که از آن¬ها استفاده نمی¬کنند. اما یافته¬های به¬دست آمده از بررسی تفاوت¬ میانگین پوسدگی در افرادی که میوه و لبنیات مصرف میکنند معنادار نبود. با این حال یافته های به دست آمده از تحلیل رگرسیون چندگانه تعدیل شده نشان داد که مصرف لبنیات، آجیل، میوه وسبزیجات ارتباطی با پوسیدگی بر اساس شاخص DMFT نداشت. متغیرهای مخدوش گر بالقوه ای که در آنالیز رگرسیون چندگانه ارتباط معنی داری با پوسیدگی دندان نشان دادند شامل سن، استعمال دخانیات و مسواک زدن بودند.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/70965
Collections
  • Theses(D)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV