ارتباط بین سطح اولیه کلر خون با مرگ ومیر در بیماران آی سی یو
Abstract
با توجه به اینکه اختلال در سطوح کلرید خون در بیماران بخش ICU امری شایع است، اما اطلاعات موجود در مورد تأثیر آن بر مرگ و میر و بهبودی بیماران به روشنی مشخص نشده است، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین سطح اولیه کلر خون و مرگ و میر در بیماران ICU انجام شد. با در نظر داشتن اهمیت موضوع و محدود بودن مطالعات پیشین، این تحقیق به بررسی دقیقتر این ارتباط پرداخته است.
روش ها: تعداد 200 بیمار بستری در بخش ICU بیمارستان امام رضا (ع) از تاریخ 1/3/1401 تا 29/6/1401 وارد مطالعه شدند. سطوح کلرید خون بیماران در زمان بستری در بخش ICU ثبت شد و اطلاعات مرتبط با سن، جنسیت، مرگ و میر قبل از ترخیص، مدت بستری در بخش ICU، دادههای مربوط به کمبود باز (Base deficit) و سطوح کراتینین در زمان پذیرش در ICU نیز جمعآوری گردید. همچنین، ابتلای بیمار به الیگوری و AKI، نیاز به وازوپرسور و اینوتروپ، نیاز به تجویز خون یا ونتیلاسیون مکانیکی در زمان بستری ثبت شد. در نهایت، ارتباط بین سطح اولیه کلرید خون با مرگ و میر بیماران و سایر متغیرهای مورد بحث بررسی شد.
نتایج: نتایج ما نشان داد که در بیماران با مورتالیتی در ICU، سن (0.001=P-value)، سطح کراتینین (0.018=P-value)، ، مصرف وازوپرسور(0.001=P-value)، و انتوباسیون (0.0.21=P-value)، به طور معنیداری بیشتر است، اما میزان برونده ادراری و طول بستری در ICU کمتر است. همچنین تفاوتی از نظر مرگ و میر(0.333 =P-value)، ، انتوباسیون (0.603 =P-value)، و طول بستری درICU (0.17 =P-value)، مشاهده نشده است.