ارتباط بین هایپرکاپنه و پروگنوز در بیماران کووید-19 تحت درمان با NIV
Abstract
گسترش سریع جهانی ویروس جدید کووید-19منجر به افزایش موارد پنومونی ویروسی و نارسایی حاد تنفسی شده است که نیاز به حمایت تنفسی در بیماران مبتلا را ضروری میکند. در ابتدا، استراتژیهای تهویه تهاجمی به دلیل ماهیت ناشناخته ویروس مفید بودند. با این حال، شواهد در حال ظهور نشان می دهد که اجرای به موقع تهویه غیرتهاجمی ممکن است منجر به نرخ مرگ و میر کمتری در مقایسه با روش های تهویه تهاجمی شود. با وجود این، بسیاری از جنبههای مربوط به تهویه غیرتهاجمی (NIV) در بیماران کووید-19 هنوز به خوبی شناخته نشده است و تحقیقات بیشتر را ضروری میکند. بنابراین، این مطالعه مقطعی گذشتهنگر، با هدف بررسی رابطه بین هیپرکاپنیا و پیش آگهی در بیماران کووید-19تحت درمان با NIV انجام شد.
روش ها: در مجموع 200 بیمار کووید-19 دریافت کننده NIV به صورت گذشته نگر از 1/11/1402 تا تاریخ 30/1/1403 وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک، علائم حیاتی، مقادیر اولیه بیوشیمیایی، اندازه گیری گازهای خون شریانی، و همچنین داده های مربوط به پیامدهای بیماری، عوارض و پیش آگهی برای هر بیمار ثبت شد. در ادامه، رابطه بین هیپرکاپنیا و متغیرهای ثبت شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: تجزیه و تحلیل گازهای خون شریانی و وضعیت اکسیژن تفاوت معنی داری در نسبت PaO2 / FiO2 بین گروه هایپرکاپنیک و نرموکاپنیک نشان نداد( p-value=0.195 ) با این حال، گروه هایپرکاپنیک سطوح pH به طور قابل توجهی پایین تر، مطابق با سطوح بالاتر PaCO2 نشان دادند( p-value=0.001 و 0.001). مدت زمان بستری در بیمارستان
( p-value=0.001) و ICU ( p-value=0.009 ) ، تهویه با ونتیلاسیون
( p-value=0.014) و NIV ناموفق ( p-value=0.032 ) را در گروه هایپرکاپنیک به طور قابل توجهی بیشتر بود. میزان مرگ و میر ( p-value=0.091 ) بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.