بررسی اثر انمای سدیم پنتابورات بر علائم بالینی و یافته های کولونوسکوپیک کولیت اولسروز سمت چپ
Abstract
با توجه به اثبات نقش ترمیمی نسبی داروهای موضعی در کولیت اولسروز طرف چپ و تجویز آنها همراه با داروهای خوراکی در سایر انواع کولیت اولسروز مثل پان کولیت و همچنین وارداتی بودن و هزینه گزاف داروهای موضعی در بازار دارویی ایران بر آن شدیم تا تاثیر سدیم پنتابورات موضعی را که اثر ترمیمی آن قبلا در زخم های پوستی ثابت شده و در زخم های مخاطی در دست مطالعه می باشد را در درمان موضعی کولیت اولسروز سمت چپ و رکتوسیگموئیدیت بررسی نماییم . بدیهی است در صورت اثبات اثرات درمانی این محلول ، گام مهمی در راستای درمان این بیماری همراه با هزینه کم و صرفه جویی ارزی برداشته خواهد شد.
روش کار: این مطالعه یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی به شرح زیر بود: تعداد 60 بیمار به طور تصادفی از بین بیماران مبتلا به کولیت اولسروز طرف چپ (درگیری تا خم طحالی) به طور تصادفی به دو گروه 30 نفری تقسیم شده و برای هر کدام از بیماران گروه مورد انمای ژل پنتابورات سدیم 2/0 درصد با حجم 100 سی سی هر شب 1 بار موقع خواب همراه با 2گرم قرص مزالازین تجویز شد. همچنین برای گروه شاهد انمای ژل بدون ماده موثره با همان شکل ظاهری با حجم 100 سی سی هر شب 1 بار موقع خواب به همراه 2 گرم قرص مزالازین تجویز شد. همه بیماران یک بار قبل از شروع مطالعه و یک بار یک ماه پس از دریافت موارد تجویزی تحت کولونوسکوپی قرار گرفته و بر اساس Mayo Score شدت بیماری آنها تعیین و بدین ترتیب تاثیر دارو بررسی شد .
یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس یک طرفه خصوصیات بیوشیمیایی و امتیاز کل مایو و زیر نمرات آن بین دو گروه نشان داد که پس از تعدیل مقادیر پایه، تفاوت معنی داری بین گروه ها در پایان مطالعه وجود نداشت.