بررسی ارتباط یافته های موج QRS با کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی
Abstract
در حالی که اهمیت پیش آگهی ناهنجاری های موج QRS در نارسایی قلبی به خوبی مستند شده است، تأثیر آنها بر کیفیت زندگی بیماران همچنان یک حوزه ناشناخته است. درک اینکه چگونه یافتههای موج QRS با کیفیت زندگی در بیماران نارسایی قلبی مرتبط است، برای تنظیم مراقبت بیمار محور، بهینهسازی استراتژیهای درمانی و در نهایت بهبود نتایج بالینی ضروری است. با توجه به این موضوع، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط یافته های موج QRS با کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی طراحی و اجرا شد.
روش کار و مواد: مطالعه حاضر ار نوع توصیفی مقطعی می باشد که دارای رویکرد آینده نگر می باشد و در طی سال 1401 و با مشارکت بیماران بستری در بیمارستان شهید مدنی (دانشگاه علوم پزشکی تبریز) به صورت تمام شماری انجام شد. پژوهشگر با مراجعه به درمانگاه نارسایی قلب، بیماران با نارسایی قلبی ایسکمیک بالای18 سال با کسر جهشی کمتر از 40% و علامتدار را پس از اخذ رضایت نامه وارد مطالعه کرد. معیارهای خروج عبارت بودند از: سن زیر 18 سال، بی علامتی یا فانکشن کلاس 4 و نیز بیماران با اندوکاردیت یا بیماری شدید دریچه قلبی و یا بیماری ایسکمی فعال. از تمام بیماران نوار قلب اخذ و فرم کیفیت زندگی برای بیماران داده شد ؛ در نهایت ارتباط بین یافته های موج QRS و کیفیت زندگی بیماران ارزیابی شد.
یافته ها : بررسی نتایج حاکی از آن بود که نمره کیفیت زندگی بیماران شرکت کننده در مطالعه مرتبط با QRS Duration وQT می باشد به طوری که با افزایش QRS Durationبیشتر 128 میلی ثانیه و افزایش مدت QT ، کیفیت زندگی کاهش می یابد (009 /0=P و 044/0=(P.