سیر بالینی و سرانجام نوزادان مبتلا به Covid 19 در مراکز آموزشی و درمانی کودکان و الزهرا تبریز
Abstract
بر اساس شواهد موجود در سالمندان و افرادی که بیماریهای زمینهای مثل فشار خون بالا، بیماری های قلبی یا دیابت دارند، احتمال وخامت بیماری کووید ۱۹ بیشتر است. اما مطالعه در رابطه با سیر بالینی و عوارض و سرانجام نوزادان مبتلا به Covid 19 مطالعات زیادی انجام نشده است و مورد بررسی قرار نگرفته اند. لذا هدف از مطالعه کنونی، بررسی سیر بالینی و سرانجام نوزادان مبتلا به Covid 19 در مراکز آموزشی و درمانی کودکان و الزهرا تبریز می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه که به صورت تمام شماری انجام شد، پرونده تمام نوزادان مبتلا به Covid 19 در بازه زمانی اسفند ماه سال 1398 تا انتهای سال 1400 (به مدت 2 سال) بستری شده اند، وارد شدند. معیارهای خروج شامل اطلاعات ناقص پرونده ها می باشند. یک چک لیست تهیه شد که اطلاعات دموگرافیک شامل سن، جنس، سابقه ریسک فاکتور های بیماری، اطلاعات بالینی، زمان ابتلا، سیر بیماری در طی بستری و نتیجه نهایی و عوارض نهایی بیماری جمع آوری شده و مورد بررسی قرار گرفتند. سیر بالینی شامل مدت زمان بستری و سرانجام بیماری در زمان ترخیص می باشد. عوارض بر اساس اطلاعات پرونده و نظر پزشک و اطلاعات پاراکلینیک شامل گرافی قفسه سینه (CXR)، CT Scan، اکوکاردیوگرافی و ... ارزیابی شدند
یافته ها: در این مطالعه مقطعی، ۵۵ نوزاد مبتلا به کووید ۱۹ با میانه سن ۱ روز و میانه سن حاملگی ۳۴ هفته مورد بررسی قرار گرفتند. بیشتر نوزادان مورد مطالعه (۶۰ درصد) جنسیت مذکر داشتند. میانه وزن هنگام تولد بیماران ۲۳۰۰ گرم بود. بیشتر نوزادان مبتلا به کووید ۱۹ در این مطالعه شدت بیماری خفیف (۳/۶۷ درصد) داشتند و در مقابل ۶ بیمار بیماری شدید و ۲ بیمار بیماری وخیم داشتند. میانه سن ابتلای نوزادان به کووید ۱۹ در ۳ روزگی (۱۴ - ۱: IQR) بود. موردی از مورتالیته مشاهده نشد.