بررسی ارتباط بین سارکوپنی با فریتین سرمی و معیار های NFS,Fib 4 در بیماران کبد چرب غیر الکلی
Abstract
بیماری کبد چرب غیر الکلی یکی از بیماری های مزمن و شایع در جهان است. این بیماری در ارتباط زیادی با اختلالات متابولیک و چرخه های التهابی در بدن دارد. سارکوپنی در اصل کاهش توده عضلات اسکلتی در بدن بوده و عوامل مختلفی از جمله بیماری های مزمن و فرایند های التهابی مرتبط است و خود می تواند در مواردی نیز در روند پیشرفت این بیماری ها نیز موثر باشد.
هدف: تعیین ارتباط سارکوپنی با میزان فریتین سرمی و معیار های NFS و Fib4 در بیماران کبد چرب غیر الکلی
روش کار: بر اساس معیار های ورود و خروج افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی که بر اساس سونوگرافی و آزمایشات بالینی تشخیص داده شده است به طور تصادفی وارد مطالعه شده و با توجه به ازمایشات بالینی میزان فریتین سرمی در آن ها و معیار های NFS و Fib4 در آن ها محاسبه گردید و سپس با استفاده از سونوگرافی و تعیین ضخامت عضله رکتوس فموریس و واستوس لترالیس در ران سارکوپنی در این افراد تشخیص داده شد و با استفاده از نرم افزار های اماری ارتباط میان این پارامتر ها تحلیل و ارزیابی گردید.
یافته ها: با توجه به نتایج تحلیل های آماری انجام گرفته، ارتباط معناداری بین میزان فریتین سرمی و شبوع سارکوپنی وجود دارد. از سویی دیگر ارتباط معناداری نیز بین معیار های غیر تهاجمی فیبروز کبد ، NFS و Fib4 ، و سارکوپنی وجود دارد.