بررسی پیامد و عملکرد بخش های ویژه کووید بیمارستان امام رضا)ع( تبریز
Abstract
با توجه به اینکه همهگیری کووید-19 در سراسر جهان گسترش یافته، سیستمهای بهداشتی بسیاری با چالش دوگانه مواجه شدند: نه تنها باید با افزایش ناگهانی بیماران کووید-19 کنار بیایند، بلکه همچنین باید کیفیت مراقبتها را برای افراد بحرانی ارتقاء دهند. عملکرد و نتایج بخشهای مراقبتهای ویژه (ICU) در تعیین موفقیت کلی پاسخ یک سیستم بهداشتی به همهگیری اهمیت دارد. لذا هدف این مطالعه بررسی پیامد و عملکرد بخش های ویژه کووید بیمارستان امام رضا (ع) تبریز است.
روش کار و مواد: در این مطالعه گذشته نگر، در بازه آذر 1399 تا آذر 1401، تعداد بیماران بستری، درصد اشغال تخت، میانگین ماندگاری بیمار در ICU، میانگین بیماران ورودی به ICU و میانگین APACHE score بیماران در بدو ورود به ICU، تعداد CPR موفق و تعداد فوت شدگان و مرخص شدگان و همچنین نسبت مرگ و میر اتفاق افتاده به پیش بینی شده از طریق پرسشنامه ای که بدین منظور اطلاعات تمامی ICU های کووید-19 بیمارستان امام رضا (ع) تبریز در آن جمع آوری شده، استخراج شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS ver22 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
یافته ها: در این مطالعه جمعا تعداد 3188 نفر بیماری مبتلا به کووید در بازه زمانی مذکور در بخش های ICU کووید بیمارستان امام رضا (ع)، بستری شده بودند که از این تعداد، 2342 نفر در سال 2021 و تعداد 846 نفر در سال 2022 مورد بستری قرار گرفته بودند. میانگین تعداد بیماران بستری در ماه در مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) در طی بازه زمانی مورد مطالعه، 08/132 نفر بود. میانگین نمره APACHE بیماران در بدو ورود به ICU های کووید مرکز، به طور متوسط، 31/6 نمره بالاتر از میانگین جهانی گزارش شد (0001/0 > P). همچنین نسبت مرگ و میر اتفاق افتاده به پیش بینی ICU های کووید مرکز، به طور متوسط، حدود 08/1 پایین تر از نسبت جهانی گزارش شده است (001/0 = P).