مقایسه مقادیر LA strain در بیماران نارسائی قلبی با EF کاهش یافته و نرمال و ارزیابی نقش آن در تعیین فشارپرشدگی بطن چپ
Abstract
نارسائی قلبی یکی از علل شایع مرگ و میر در جوامع پیشرفته میباشد و ارزیابی غیر تهاجمی فشار پرشدن بطن چپ (LVFP) در بیمارانی که با تنگی نفس و علائم LV diastolic dysfunction مراجعه کرده اند، اهمیت بالایی دارد. بنابراین، هدف مطالعه تعیین مقادیر LA strain در بیماران دارای LV diastolic dysfunction و نقش آن در تعیین LVFP بود.
مواد و روش کار
این مطالعه مقطعی در بین 125 بیمار مبتلا به LV diastolic dysfunction کاندید آنژیوگرافی غیر اورژانسی عروق کرونر مراجعه کننده به بیمارستان شهید مدنی تبریز انجام شد که براساس درصد EF به دو گروه EF مساوی و بزرگتر از 50 درصد (45 نفر) و EF کمتر از 50 درصد (80 نفر) تقسیم شدند. LAS در بیماران اندازه گیری شده و اطلاعات به دست آمده از آن با مقادیر فشار LVEDP مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها
نتایج بدست آمده نشان داد که میانگین درصد LA-reservoir و LA-booster از نظر آماری بطور قابل ملاحظه ای در گروه EF حفظ شده بیشتر بود (به ترتیب 008/0P= و 009/0P= ). میانگین مقدار LA-reservoir و LA-booster در بیماران با LVEDP کمتر از 20 میلی متر جیوه به طور قابل توجهی بسیار بیشتر بود (به ترتیب 007/0P= و 019/0P= ). میانگین کات آف LAS-reservior کمتر از 4/12 درصد نیز می تواند LVEDP مساوی و یا بالاتر از 20 میلی متر جیوه را بطور معنی داری با حساسیت 7/83 درصد و ویژگی 65 درصد تعیین کند (707/0AUC= و 002/0P= ).