بررسی اثربخشی شاک ویوتراپی در درمان بیماری پیرونی
Abstract
بیماری پیرونی یک اختلال ارولوژیک به نسبت ناشایع می باشد که با تشکیل پلاک در بخش تونیکا آلبوژینه آلت تناسلی مردانه می تواند سبب درد در حالت نعوظ، انحراف زاویه آلت و اختلال عملکرد جنسی شود. درمان با امواج شوک جهت مدیریت بیماری پیرونی جزو مداخله های غیر تهاجمی نوظهور می باشد. با وجود مطالعات متعدد صورت گرفته داده ها در این باره محدود می باشد. ما در این مطالعه برآن شدیم تا به بررسی اثرات امواج شوک بر بیماری پیرونی بپردازیم.
مواد و روش ها:
پس از اخذ تاییدیه کمیته اخلاق دانشگاه، در تاریخ 24/7/1402 بیماران مراجعه کننده به درمانگاه اورولوژی بیمارستان امام رضا و کلینیک های تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی تبریز طی دو سال گذشته که در فاز حاد بیماری پیرونی بودند و تحت درمان شاکویو تراپی قرار گرفتهاند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اطلاعات شامل سن، ویژگی های پلاک های فیبروزی، درمان های همزمان غیر از شاک ویو، اندکس بین المللی اختلال نعوظ یا IIEF-5 و میزان درد توسط پزشک اورولوژیست قبل و بعد از درمان از پروند استخراج و مستند خواهد شد. در نهایت اطلاعات جمع اوری شده مورد آنالیز آماری قرار خواهد گرفت.
یافته ها:
میانگین سنی افراد مورد بررسی 1/54 می باشد. هشت درصد از افراد سابقه تروما به آلت تناسلی را داشتند. همچنین 30 درصد دیابت و 36 درصد فشار خون بالا داشتند. طبق آنالیز آماری انجام شده شاک ویو تراپی سبب کاهش درد و افزایش امتیاز IIEF-5 می شود. با این حال شاک ویو تراپی تاثیری بر طول پلاک و نیز میزان انحنای آلت تناسلی ندارد.