بررسی پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی ژن های TAP1 و TAP2 در مبتلایان به هیداتیدوزیس
Abstract
کیست هیداتید یک بیماری زئونوز انگلی است که اغلب موجب ایجاد صدمات جبران ناپذیر در افراد آلوده میگردد. اگر چه اکثر سویه های انگل قادر به آلودگی انسان هستند، اما سیستم ایمنی سالم نقش بسزایی در سرکوب عفونت خواهد داشت. جهش های تک نوکلئوتیدی SNP)) بر روی کدون 637 پروتئین های انتقال دهنده ی آنتی ژن TAP1)) و کدون 379 در ژن (TAP2)، با تأثیر بر روی سیستم ایمنی می توانند در ابتلاء به کیست هیداتید موثر باشند. مطالعهی حاضر با هدف بررسی جهش های تک نوکلئوتیدی در پروتئین های TAP و ارتباط آن با کیست هیداتید طراحی و انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه در قالب یک پژوهش موردی_شاهدی انجام شد. از 76 نفر مبتلا به کیست هیداتید پس از تأیید با روش سرولوژی الایزا و 76 نفر از افراد سالم نمونه خون دریافت گردید. استخراج DNA از نمونه ها انجام گرفته و جهت شناسایی جهش ها از تکنیک ARMS-PCR استفاده گردید. در نهایت محصول PCR روی ژل آگارز 2 درصد الکتروفورز شده و باندهای تشکیل شده زیر نور UV بررسی گردیدند. همچنین جهت ارزیابی صحت نتایجPCR ، تعدادی از نمونه ها در دو گروه بیماران و کنترل با ژنوتایپ های مختلف تعیین توالی گردید.
یافته ها: در این مطالعه فراوانی هتروزیگوت Asp/Gly637TAP1- و فنوتایپ و الل Gly همچنین هتروزیگوت TAP2-Val/Ile کدون 379 و فنوتایپ و الل Ile به طور معنی دار در گروه بیماران بیشتر از گروه کنترل بود (P < 0.05).