تاثیر اداراون بر سیستم اکسیدانتی/آنتی اکسیدانتی قلب بعد آسیب ایسکمی-ریپرفیوژن کلیه در یک مدل حیوانی
Abstract
آسیب ایسکمیک حاد کلیه می تواند منجر به استرس اکسیداتیو در ارگان های دوررس مانند قلب شود. اداراون یک روبنده رادیکال های آزاد اکسیژن است که به اثرات محافظت کنندگی قلبی عروقی آن در مطالعات متعددی بررسی شده است. مطالعه حاضر جهت ارزیابی اثرات اداراون روی فاکتورهای آنتی اکسیدانی در مقابله با آسیب قلب ناشی از ایسکمی-بازخونرسانی کلیه طراحی گردیده است.
روش ¬ها و مواد: ۲۴ موشها ویستار بهطور تصادفی به ۴ گروه مساوی شامل: گروه شاهد (sham)، گروه تیمار با اداراون، گروه ایسکمی-بازخونرسانی کلیه، گروه ایسکمی-بازخونرسانی + تیمار با اداراون تقسیم شدند. خون رسانی به کلیه چپ توسط کلامپ های غیر تروماتیزه کننده در گروه های ایسکمی-بازخونرسانی کلیه به مدت ۴۵ دقیقه قطع شد. تزریق تک دوز mg/kg 100 اداراون یک ساعت قبل از جراحی انجام شد. در نهایت پارامترهای بیولوژیکی در نمونه بافت قلبی ایزوله شده ارزیابی شد.
یافته ها: یافته های ما نشان داد که در گروه ایسکمی-بازخونرسانی + تیمار با اداراون، سطح پارامترهای SOD، GSH، GPx و TAC در مقایسه با موش های ایسکمی-بازخونرسانی به طور چشمگیری افزایش می یابد (۰۵/۰>p-value). همچنین سطح پارامترهای SOD، GSH و TAC در گروه تیمار با اداراون در مقایسه با گروه ایسمی-بازخونرسانی افزایش چشمگیری داشت (۰۵/۰>p-value).