نیازهای روانی-اجتماعی و اطلاعاتی درک شده خانوداههای دارای کودک دچار سوختگی بستری در بخش سوختگی کودکان مرکز آموزشی درمانی سینا شهر تبریز سال 1400
Abstract
چکیده فارسی
مقدمه: کودکان در معرض بیشترین خطر سوختگی هستند. خانواده مهمترین منبع حمایت کودکان دچار سوختگی است. شناسایی نیازهای اطلاعاتی و روانی-اجتماعی این والدین و حمایت از آنها برای سازگاری کودک با شرایط فعلی، بازگشت به شرایط قبل از حادثه و بازگشت به مدرسه و جامعه حیاتی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین نیازهای روانی-اجتماعی و اطلاعاتی ادراک شده خانوادههای دارای کودکان سوختگی بستری در بیمارستان انجام شد.
روش کار: یک مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 200 مراقب خانواده کودکان بستری در بخش سوختگی تبریز انجام شد. روش نمونه گیری، نمونه گیری در دسترس بود. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه مشخصات فردی-اجتماعی، نیازهای روانی اجتماعی و اطلاعاتی، منابع و روشهای دریافت اطلاعات استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی و درصد) و استنباطی شامل آزمونهای من ویتنی، کروسکال والیس و اسپیرمن استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که بیشترین نیاز روانی-اجتماعی خانوادهها نیاز به کمک در کنترل اضطراب، خشم، احساس گناه، ناتوانی و تنهایی است. بیشترین نیاز اطاعاتی مراقبین خانواده به اطلاعات در زمینه وضعیت کودک است. همچنین بیشترین منابع اطلاعاتی مورد نیاز آنها تیم درمان است، همچنین خانوادهها نیاز دارند اطلاعات صادقانه را به طور قابل فهم و قابل درک و با حفظ کرامت انسانی دریافت کنند.
نتیجه گیری: یافتههای این مطالعه اهمیت شناخت نیازهای اطلاعاتی و روانی اجتماعی مراقبین خانوادگی کودکان مبتلا به سوختگی بستری در ارتقای وضعیت سلامتی مراقبین و کودکان و هم چنین لزوم برنامه ریزی برای دوره های آموزشی در مورد شناسایی این نیازها به تیم درمان به ویژه پرستاران و اهمیت توجه به آنان را نشان داد.