تاثیر آب انگور نارس در درمان پروتینوری: کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده با دارونما یک مطالعه پایلوت
Abstract
بیماریهای مزمن کلیوی ممبرانوس نفروپاتی و گلومرواسکلروز فوکال سگمنتال که بصورت معمول افراد جوان تا میانسال را درگیر میکند، بیماری شایعی است که درمان قطعی برای تمامی این بیماران شناخته نشده است. جهت درمان نگهدارنده این بیماران میتوان از روشهای درمانی متعددی استفاده کرد که گاها با شکست مواجه میشوند. مکمل طبیعی و درمانیای که اخیرا مورد توجه در حوزه بیماریهای کلیوی قرار دارد، در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است که نتایج امیدبخشی را در مطالعات پیشین خود داشته است. در این مطالعه به بررسی تاثیر آب انگور نارس یا رزوراترول در این بیماران کلیوی پرداخته شده است.
روش کار: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی دوسو کور تصادفی بصورت پایلوت میباشد و با توجه بررسیهای آماری، این مطالعه با جامعه آماری 30 بیمار دارای بیماریهای نفروپاتی ممبرانوس یا گلومرواسکلروز فوکال سگمنتال با پروتکل درمانی مصرف 3.6 گرم روزانه آب انگور نارس به مدت 2 ماه انجام پذیرفت. در زمانها قبل و بعد از اتمام مکملیاری با آب انگور نارس با استفاده از بیومارکرهای عملکرد کلیوی بیماران مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین بیماران از نظر بیماریهای زمینهای و دیگر فاکتورهای مداخلهگر مورد ارزیابی و بررسی آماری قرار گرفتند. دادههای بیماران توسط مدلها آماری Paired T-test،Independent T-test ،Mann Whitney U test وLinear regression مورد بررسی و آنالیز آماری در نرمافزار SPSS 24 قرار گرفت و نتایجی که P-value کمتر از 0.05 داشتند، معنیدار گزارش شدهاند.
یافتهها: 30 بیمار شرکتکننده در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه طراحی شده در این مطالعه مورد بررسی از نظر فاکتورهای مداخلهگر و بیومارکرهای عملکرد کلیوی قرار گرفتند که پس از تحلیل آماری بهبودی معنیداری در میزان پروتئینوری و سطح اوره در گروه درمان مشاهده گردید.
(P-value < 0.03) تنها 2 نفر از بیماران شرکتکننده مبتلا به بیماری FSGS بودند. در بررسی ریسکفاکتورها و عوامل مداخلهگر شواهدی مبنی بر تاثیرگذاری این فاکتورها در نتایج بدست آمده در این مطالعه مشاهده نگردید. در مدت پیگیری و درمان بیماران علائمی مبنی بر عوارض و اثرات مضر این ترکیب مورد استفاده گزارش نکردند و به آسانی توسط بیماران تحمل گردیده است.