بررسی سطح فاکتورهای نقاط بازرسی سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به سندرم بهجت در مقایسه با افراد سالم
Abstract
سندرم بهجت (BS) با بیماری مزمن ایمنی التهابی همراه است که چندین اندام را درگیر می کند. علامت بالینی اصلی زخم آفتی مکرر است. ممکن است التهاب چشمی ، روماتولوژی ، درگیری دستگاه گوارش و پوست وجود داشته باشد و علائم عصبی و عوارض عروقی ممکن است منجر به سطح قابل توجهی از بیماری شود. علت شناسی آن هنوز به طور کامل شناخته نشده است. سایتوکاین های پیش التهابی مانند اینترلوکینIL-1 ، IL-6 ، IL-8 و فاکتور نکروز تومور α در بیماران BS افزایش یافته و با علائم بالینی و فعالیت بیماری در BS ارتباط تنگاتنگی دارد. با توجه به توضیحات داده شده هدف از انجام این طرح بررسی سطح فاکتورهای نقاط بازرسی سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به سندرم بهجت در مقایسه با افراد سالم می باشد.
مواد و روش ها: از بیماران مبتلا به سندرم بهجت و هم افراد سالم که به عنوان گروه کنترل هستند، رضایت نامه ی کتبی و آگاهانه دریافت شد. سپس از این افراد به تعداد 30 نفر در هر گروه نمونه خونی گرفته می شود. در مرحله بعد سلول های تک هسته ای خون محیطی با استفاده از فایکول جدا می شود. برای اندازه گیری بیان ژنی بعد از استخراج mRNA از cDNA ، PBMC ساخته شده و بیان مارکر های CTLA-4، PD-1، LAG-3 , TIM-3 با تکنیک Real Time-PCR اندازه گیری می شود. برای اندازه گیری میزان بیان پروتئین های CTLA-4، PD-1، LAG-3 , TIM-3 از تکنیک وسترن بلاتینگ استفاده می شود.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که میزان بیان ژن و پروتئین فاکتورهای ایمنی ضدالتهابی TIM-3 , LAG3 , PD-1 و CTLA-4 در بیماران بهجت کاهش معنی داری در مقایسه با نمونه های حقیقی افراد سالم داشتند.