بررسی اثر ملاتونین بر علایم گوارشی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر با و بدون اختلال خواب
Abstract
سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یک بیماری نگران کننده شایع در سراسر جهان است. درمانهای فعلی در رفع همه علائم این بیماری به اندازه کافی کارآمد نیستند. تعیین اثر ملاتونین بر علایم گوارشی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر با و بدون اختلال خواب
روش کار: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفیسازی شده دارای گروه کنترل، 136 بیمار با تشخیص IBS با معیارهای ROME-4 در قالب 2 گروه 68 نفری با یا بدون اختلال خواب شرکت کردند. هر دو گروه بصورت تصادفی به 2 زیرگروه ملاتونین (mg 3 هر 12 ساعت) یا پلاسبو تخصیص داده شدند. بیماران 2 ماه بعد از لحاظ تغییرات علائم گوارشی، کیفیت زندگی، و پارامترهای خواب پیگیری شدند.
یافتهها: در هر دو گروه با و بدون اختلال خواب، شدت درد شکم، شدت نفخ شکم، تعداد روزهای با درد شکم، و تعداد اجابت مزاج در زیرگروههای ملاتونین بطور معناداری بیشتر از گروه پلاسبو کاهش یافته بود؛ فرم مدفوع در تعداد بطور قابل ملاحظه بیشتری از بیمارانِ زیرگروههای ملاتونین نرمال شده بود؛ و بهبود کیفیت زندگی نسبت به قبل از مداخله در زیرگروههای ملاتونین به طور قابل توجهی بیشتر بود (05/0P<). ملاتونین در مقایسه با پلاسبو منجر به بهبودی معنادار پارامترهای خواب در حوزههای کیفیت ذهنی، تاخیر خواب، مدت خواب، بازدهی خواب، و عملکرد روزانه در گروه با اختلال خواب شده بود (05/0P<).