مقایسه اثرات سینرژیک عوامل ضد میکروبی بر ایزوله های مقاوم به کارباپنم سودوموناس آئروژینوزا در حضور و عدم حضور مهار کننده های پمپ افلاکس تیپ RND
Abstract
مقاومت به کارباپنم ها در سودوموناس آئروژینوزا یک چالش بهداشت جهانی است. استفاده از آنتی بیوتیک ها به صورت ترکیبی در کنترل سودوموناس آئروژینوزا مقاوم به دارو مفید است. اثرات سینرژیک ترکیبات آنتی بیوتیک ها تحت تأثیر مکانیسم های مقاومت ضد میکروبی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مهارکننده پمپ های افلاکس RND بر اثرات ضد میکروبی ترکیب آنتیبیوتیک ها در سودوموناس آئروژینوزا مقاوم به کارباپنم انجام شد.
روش ها
هفده ایزوله سودوموناس آئروژینوزا مقاوم به کارباپنم به واسطه افزایش بیان پمپ های افلاکس با استفاده از روش فنوتیپی انتخاب شدند. حداقل غلظت مهاری (MIC) سفپیم، کولیستین، مروپنم، سیپروفلوکساسین و توبرامایسین با روش میکرو براث دایلوشن تعیین شد. اثر هم افزایی آنتی بیوتیک ها با استفاده از روش Checkerboard در غیاب و در حضور مهارکننده پمپ خروجی RND فنیل آلانین-آرژنین بتانفتیل آمید (PAβN) تعیین شد.
یافته ها
بیشترین اثرات هم افزایی بین ترکیبات سفپیم/توبرامایسین و مروپنم/توبرامایسین در 3/35 درصد از ایزوله ها مشاهده شد. پس از افزودن PAβN، بیشترین اثرات هم افزایی بین ترکیبات مروپنم/سیپروفلوکساسین و سفپیم/سیپروفلوکساسین در 7/64 درصد از ایزوله ها مشاهده شد. افزودن PAβN منجر به افزایش هم افزایی همه ترکیبات به جز توبرامایسین / کولیستین شد. بیشترین تأثیر PAβN بر اثرات هم افزایی (افزایش 2/41 درصد) ترکیب آنتی بیوتیک ها در مروپنم/سیپروفلوکساسین، سفپیم/سیپروفلوکساسین و سیپروفلوکساسین/کلیستین مشاهده شد.