بررسی اثر نانوذرات بارگیری شده با مولکول¬های siRNA ضدNOTCH1 و SF3B1 در سلول¬های لوسمی لنفوسیتی مزمن بر روی حساسیت سلول لوسمیک به Paclitaxel
Abstract
مقاومت درمانی همچنان یک مانع مهم در درمان سرطان بشمار می¬رود. اختلال در تنظیم فاکتور¬های NOTCH1 و SF3B1اغلب در لوسمی لنفوسیتی مزمن (CLL) یافت شده است که منجر به ایجاد مقاومت به شیمی درمانی می¬شود. بنابراین، ما تلاش کردیم تا با مسدود کردن دوگانهNOTCH1 وSF3B1، حساسیت سلولهای CLL را داروهای شیمی درمانی بهبود بخشیم.
روش¬ها: ما از نانوذرات لاکتات کیتوزان (CL) پوشش داده شده با آنتی بادی ضد ROR1 و بارگذاری شده با¬-RNA های مداخله گر کوچک (siRNA) ضدNOTCH1 و SF3B1 در ترکیب با داروی پاکلیتاکسل (PTX) برای سرکوب NOTCH1 و SF3B1 در سلول¬های تک هسته ای مغز استخوان و خون محیطی جدا شده از بیمارانCLL استفاده کردیم. ما همچنین تأثیر این استراتژی درمانی را بر حساسیت به درمان سلولهای لوسمیک ارزیابی کردیم.
یافته¬ها: نتایج نشان داد که نانوذرات کونژوگه با آنتی بادی ضدROR1 میتوانند به طور موثری به سلولهای لوسمی کمک می¬کنند. علاوه بر این، نانوذرات بارگذاری شده با¬siRNA های NOTCH1/SF3B1 و PTX به طور قابل توجهی بیان NOTCH1 و SF3B1 را سرکوب کردند، حساسیت سلول¬های لوسمیک بهPTX را افزایش دادند و ظرفیت تکثیر سلول¬¬های لوسمیک را کاهش دادند.