تاثیر زنجبیل (Zingiber officinal) در پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از اعمال جراحی گوش میان
Abstract
اعمال جراحی که بر روی گوش میانی انجام می گیرند از طریق مکانیسم های مختلف موجب افزایش میزان تهوع و استفراغ بعد از عمل می گیرند. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان اثربخشی زنجبیل بر روی کاهش و یا احتمالا از بین بردن میزان تهوع و استفراغ بعد از اعمال گوش میانی تحت بیهوشی عمومی می باشد.
روش کار: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی می باشد که در طی سال 1399 در بیمارستان امام رضا انجام شد. تعداد 80 بیمار بصورت تصادفی وارد یکی از دو گروه مطالعه شدند. بیماران در گروه زنجبیل (group G) چهار عدد کپسول زنجبیل (Zintoma, Isfahan Goldaru, Iran) که هر کپسول محتوی 250 میلی گرم پودر زنجبیل بود دریافت کردند.جهت یکسان سازی با کپسول پلاسپو، کپسولهای ژلاتینی با طعم نعناع آغشته می شوند. 1 ساعت قبل از انجام عمل بیماران کپسولها را به همراه 30 میلی لیتر آب خوردند. بلافاصله بعد از اتمام عمل و در PACU و با فواصل 1،2،4،6،12،24 و48 ساعت بعد از عمل از بیماران در خصوص PONV سوال شد. نتایج بین دو گروه مقایسه شدند.
یافته ها : نتایج حاکی از آن بود که استفاده پیشگیرانه از زنحبیل جهت پیشگیری از تهوع و استفراغ پس از جراحی گوش میانی در تمامی زمان ها به صورت معناداری بهتر از دارونما بود(05/0>p)؛ به این معنا که عصاره زنجبیل یا Zingiber officinal در پیشگیری از تهوع و استفراغ مفید و موثر است و می تواند به عنوان دارویی با مضرات پایین مورد استفاده قرار گیرد.