بررسی ارتباط شدت درد و نیاز به اوپیوئید با چاقی کودکان کاندید جراحی های ارتوپدی
Abstract
با توجه به عوارض جانبی داروهای اوپیوئید که شامل دپرسیون تنفسی، تهوع و استفراغ و آسپیراسیون پس از جراحی که شدت آنان در کودکان بالاتر از بزرگسالان است توجه به مدیریت درد در این بیماران ضرورت دارد؛ زیرا عدم کنترل مناسب درد در کودکان چاق می تواند با عوارض ناخواسته ای همراه شود. با توجه به عدم وجود اطلاعات کامل در زمینه ارتباط شدت درد با شاخص توده بدنی بالا، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط شدت درد و نیاز به اوپیوئید با چاقی کودکان کاندید جراحی های ارتوپدی انجام شد؛ در صورت تایید این فرضیه که شدت درد و نیاز به داروی ضد درد پس از جراحی با چاقی کودکان ارتباط دارد، می توان راهکارهای پیشگیرانه را برای این گروه از بیماران را پیشنهاد نمود.
روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی(آینده نگر) در طی سال 1401 با مشارکت کودکان چاق کاندید جراحی های ارتوپدی انجام شد. تزریق داروهای بیهوشی بر اساس وزن هر فرد انجام شد؛ متغیرهایی همچون وضعیت همودینامیک( هر 5 دقیقه)، شدت درد(هر 15 دقیقه) و میزان اوپیوئید تزریقی(مجموع تزریق شده در ریکاوری) برای تمامی بیماران در واحد ریکاوری ثبت شد. پس از ترخیص بیماران از ریکاوری، شدت در بیماران بر اساس معیار VAS و نیاز به اوپیوئید به صورت هر دو ساعت یک بار تا ساعت دوازدهم پس از جراحی و پس از آن هر شش ساعت تا انتهای ساعت 36 پس از جراحی ثبت شد. علاوه بر داوری اوپیوئید، داروی NSAID مورد نیاز برای هر بیمار در صورت تزریق ثبت شد.
یافته ها : شاخص توده بدنی با شدت درد و اوپیوئید تزریقی در واحد ریکاوری و تا 36 ساعت پس از ترخیص از ریکاوری به صورت مستقیم و قوی ارتباط دارند به طوری که با افزایش سطوح شاخص توده بدنی، شدت درد و نیاز به اوپیوئید تزریقی به صورت معنادار و قوی ای افزایش می یابند.