بررسی شکایات و تشخیص های بیماران مراجعه کننده به اورژانس در سه رده سنی جوانان میانسالان و سالمندان
Abstract
ارزیابی شکایات اصلی و تشخیص ها در بیمارانی که به بخش اورژانس مراجعه میکنند، در ارائه مراقبتهای پزشکی یک جنبه حیاتی است. درک الگوها، شیوع و پیامدهای این شکایات در میان گروههای سنی مختلف برای بهینهسازی منابع بخش اورژانس و نیز بهبود نتایج درمان بیماران ضروری است. با وجودی که در گذشته، تحقیقاتی، شکایات اصلی و تشخیصهای نهایی را در بخش اورژانس بررسی کردهاند، اما نیاز به بررسی های جامع تری در این زمینه وجود دارد که به طور خاص سه رده سنی بیماران، یعنی میانسال، جوانان و سالمندان را بررسی و روی آنها تمرکز کند. لذا این مطالعه با هدف افزایش آگاهی و علم در مورد شکایات اصلی و تشخیصها در این گروههای سنی، شناسایی تفاوت ها یا الگوهای مرتبط با سن که ممکن است بر تصمیمگیری بالینی و مدیریت بیمار تأثیر بگذارد انجام شده است. این مطالعه می تواند با کمک به بهبود هدفمندی امور اورژانس به افزایش کیفیت مراقبت های بخش اورژانس کمک کند..
روش کار. در این مطالعه مقطعی گذشته نگر ابتدا داده ها از جمعیت مراجعه کننده به اورژانس با شکایات و تشخیص های مختلف در سال 1400 و طیف سنی بالای 18 سال استخراج شدند. تمامی بیمارانی که در طی سال های 1399 و 1400 با شکایات متفاوت به اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) مراجعه کردند وارد مطالعه شدند. داده ها از بایگانی بیمارستان استخراج شدند و بیمارانی که پرونده بالینی آنها ناقص بود از مطالعه خارج شدند.
یافته ها. به طور كلي مراجعه کنندگان در سه رده سنی مختلف بررسی شده و حداکثر تعداد مراجعین در هر سه رده سنی جوانان و میانسالان و سالمندان را بیماران COPD ، درد شکم و ضعف و بیحالی تشکیل میدهند. ميانگين سن مراجعین 29/49، بود و کمترین مراجعین مربوط به شکایات و تشخیص های MI , Pneumonia , CRF بود. بطور کلی اغلب مراجعین ، مردان بودند و بیشترین رده سنی مراجعه کننده به اورژانس رده سنی میانسالان بود.