بررسی ارتباط اندکس فشار نبض و فشار خون دیاستولیک با کیفیت زندگی و سوروایوال در بیماران نارسایی قلبی با کسر تخلیه کاهش یافته با فالو آپ 6 ماهه در بیمارستان شهید مدنی تبریز
Abstract
اعتقاد بر این است که حفظ فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک میتواند ذهنیت و لذت زندگی را در کنار عملکرد بهتر قلب در پمپاژ خون افزایش دهد، مطالعات بیشتر نیاز به بررسی رابطه بین فشار خون و فشار نبض بر کیفیت زندگی و بقای بیماران با نارسایی قلبی دارد. در این مطالعه ارتباط بین فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک، فشار نبض بر کیفیت زندگی و بقای بیماران بستری در بیمارستان HFrEF در پیگیری 6 ماهه انجام شد.
روش کار و مواد: مطالعه حاضر ار نوع توصیفی مقطعی می باشد که دارای رویکرد آینده نگر می باشد و در طی سال ۱۴۰۱ و با مشارکت ۸۰ نفر از بیماران بستری در بیمارستان شهید مدنی (دانشگاه علوم پزشکی تبریز) به صورت تمام شماری انجام شد. حجم نمونه براساس محدودیت زمانی انجام مطالعه تعیین شد. ابتدا از بیماران با نارسایی قلبی با EF کمتر از ۴۰% رضایت کتبی اخذ شد. در صورت بی سوادی رضایت نامه توسط محقق قرائت و رضایت اخذ شد. پس از اخذ رضایت ابتدا فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بدو پذیرش بیماران اندازه گیری شد. سپس فرم کیفیت زندگی ( QOL ) sf36 به بیماران داده شد. در بیماران بی سواد فرم QOL ، sf36 قرائت شد. اندازه گیری فشار خون بیمار توسط محقق با فشار سنج ریشتر انجام شد.
یافته ها : هرچه فشار خون سیستولیک(00014/0˂P)، فشار خون دیاستولیک(009/0˂P) و فشار نبض(0005/0˂P) پایین تر باشد، نمره کیفیت زندگی(SF-36) نیز به صورت معناداری کاهش خواهد یافت؛ همچنین قسمت دیگر نتایج حاکی از آن بود که هرچه فشار خون سیستولیک(00001/0˂P)، فشار خون دیاستولیک(0003/0˂P) و فشار نبض(00001/0˂P) پایین تر باشد، نمره کیفیت زندگی (مینه سوتا)نیز به صورت معناداری کاهش خواهد یافت. سوروایوال شش ماهه در مطالعه حاضر در ۶۲ نفر(۵/۷۷ درصد) از بیماران مشاهده شد. بررسی ها حاکی از آن بود که میزان مرگ و میر در فشار نبض در محدوده کمتر از ۵۰ میلی متر جیوه و بالاتر از ۶۵ میلی متر جیوه بالا تر از سایر بازه ها می باشد؛ همچنین میزان مرگ و میر در فشار خون دیاستولیک نیز در محدوده کمتر از ۶۵ میلی متر جیوه و بالاتر از ۸۵ میلی متر جیوه بالا می باشد.