بررسی اثر مصرف مزمن چای کامبوجا بر فاکتورهای التهابی و تغییرات هیستوپاتولوژیک بافت مغز در مدل ایسکمی گلوبال در موش صحرایی نر بالغ
Abstract
شواهدی وجود دارد که چای کامبوجا (KT)، یک نوشیدنی تخمیری سنتی، اثر پیشگیرانه¬ای بر ایسکمی مغز دارد. طبق مطالعات قبلی ما، پیشدرمان KT ادم مغز را کاهش میدهد و مهارتهای حرکتی، اختلالات شناختی و ظرفیت آنتیاکسیدانی را در مدل موشهای ایسکمی گلوبال مغزی بهبود میبخشد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات پیش درمانی KT، به عنوان یک عامل جدید، بر پارامترهای پیش التهابی و تغییرات هیستوپاتولوژی مغز در مدلهای ایسکمی گلوبال مغزی طراحی شد.
مواد و روش: موشهای صحرایی نر بالغ نژاد ویستار بهطور تصادفی به گروههای شم، کنترل و تیمار شده با چای کامبوجا (گروه¬های KT1 و KT2) تقسیم شدند. KT1 و KT2 در دوزهای 1 و 2 میلیلیتر/کیلوگرم دو هفته متوالی قبل از القای ایسکمی گلوبال مغز تجویز شد. ایسکمی گلوبال مغز با انسداد شریان¬های کاروتید مشترک به مدت 60 دقیقه و خونرسانی مجدد بعد از 24 ساعت القا شد. اثرات KT بر روی سطوح سرمی و مغز فاکتور TNF-α، IL-β و تغییرات هیستوپاتولوژیک به ترتیب با استفاده از روش ELISA و هماتوکسیلین و ائوزین (H&E) تعیین شد.
یافتهها: نتایج ما نشان داد که قبل از تیمار KT باعث کاهش معنیدار سطح TNF-a و IL-β در خون و مغز شد. یافتههای هیستوپاتولوژیک بافت مغز نقش محافظتی را برای KT با دوز 2 میلیلیتر/کیلوگرم قبل از ایسکمی در موشهای ایسکمیک تایید کرد.