آنالیز تغییرات MALAT1 long non coding RNA و miR-30b در بافت توموری و مارژین تومور در مبتلایان به سرطان ریه
Abstract
سرطان ریه به دلیل پیشآگهی ضعیف و عدم پاسخ به درمان، همچنان شایعترین و کشندهترین بدخیمی در سراسر جهان است. متیلاسیون نابجا و بیان RNA های غیر کد کننده مختلف، از جمله microRNA ها و lncRNA ها، پتانسیل زیادی به عنوان مارکرهای تومور دارد. با توجه به این، در مطالعه حاضر تغییرات در بیان MALAT1 lncRNA و متیلاسیون miR-30b در سرطان ریه به عنوان یک بیومارکر تشخیصی امیدوارکننده مورد بررسی قرار گرفت.
روش ها: متیلاسیون DNA miR-30b و الگوی بیان MALAT-1 ابتدا با استفاده از داده های ریزآرایه بازیابی شده از مجموعه داده سرطان ریه سلول غیرکوچک (NSCLC) در اطلس ژنوم سرطان (TCGA) مورد بررسی قرار گرفت. سپس، اعتبارنتایج بهدستآمده در نمونههای داخلی، از جمله نمونههای بافت NSCLC و بافتهای طبیعی مجاور، اندازه گیری شد. پس از آن، در حالی که RNA کل به cDNA معکوس رونویسی شد، DNA ژنومی استخراج و توسط بی سولفیت سدیم اصلاح گردید. در نهایت، روشهای qRT-PCR و q-MSP به ترتیب برای ارزیابی بیان ژن و متیلاسیون DNA مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: نتایج ما نشاندهنده هیپومتیلاسیون miR-30b و بیان بیش از حد lncRNA MALAT-1 در نمونههای NSCLC در مقایسه با نمونههای مارژینال نرمال بود. همچنین نشان داده شد که این تغییرات با مراحل پیشرفته بدخیمی ارتباط معنی داری دارد . همچنین با استفاده از تجزیه و تحلیل منحنی ROC، متیلاسیون miR-30b و الگوی بیان MALAT-1 به عنوان نشانگرهای زیستی تشخیصی احتمالی برای NSCLC با در نظر گرفتن مقادیر AUC به ترتیب برابر با 0.67 و 0.70 یافت شدند. رابطه معنی داری بین هیپومتیلاسیون miR-30b و بیان بیش از حد lncRNA MALAT-1 یافت گردید.