مقایسه انجام جراحی های لاپاروسکوپیک زنان با دو روش بی حسی نخاعی و بیهوشی عمومی
Abstract
تکنیک ایده آل بیهوشی در جراحی های لاپاروسکوپی باید منجر به فراهم کردن وضعیت قلبی عروقی و تنفسی پایدار، ریکاوری سریع، کاهش تهوع و استفراغ پس از جراحی و بهبود درد سریع تر پس از جراحی برای شروع به حرکت سریع تر بیمار گردد. هدف از مطالعه کنونی، مقایسه نتایج انجام جراحی های لاپاروسکوپیک زنان در دو روش بی حسی نخاعی و بیهوشی عمومی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده تعداد 80 خانم در سنین ۱۸ تا ۶۰ سال با وضعیت فیزیکی ASA کلاس I و II کاندیدای جراحی لاپاروسکوپی پیشرفته زنان به طور تصادفی به دو گروه 40 نفره تقسیم شده و مورد بررسی قرار گرفتند. علایم حیاتی بیمار شامل SBP، DBP، HR، RR، SPO2 و EtCO2 هر 5 دقیقه تا انتهای عمل و انتقال بیمار به PACU ثبت شد.
یافته ها: مطالعه کنونی به بررسی ۸۰ بیمار با میانگین سن ۶۰/۹ ± ۱۵/۳۵ سال و کاندید لاپاروسکوپی ژینکولوژی در دو گروه بیهوشی عمومی (GA) و بیحسی نخاعی (SA) پرداخته است. شایع ترین علت جراحی در بیماران هر دو گروه کیستکتومی بود. فشار متوسط شریانی تنها در دقیقه ۵ در گروه GA به طور معنی داری بیشتر از گروه SA بود. ضربان قلب، اشباع اکسیژن خون شریانی و EtCO2 در طول مطالعه تفاوتی بین دو گروه نداشت. در ارزیابی عوارض حین جراحی، به طور معنی داری فراوانی هیپوتانسیون، درد شانه و تهوع و استفراغ حین جراحی در گروه SA بالاتر از گروه GA بود.