بررسی میزان تغییرات بیان miR-330 و ژن TYMS در نمونه های توموری و مارژینال سالم اطراف تومور در سرطان کولورکتال
Abstract
سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در جهان می باشد که سالانه حدود 2/1 میلیون مورد جدید در دنیا گزارش می شود. علیرغم پیشرفت های سریعی که در زمینه تشخیص و درمان این بیماری انجام می شود، هنوز هم تشخیص زودهنگام این نوع سرطان، ارزیابی پیش آگهی بیماری و انتخاب درمان مناسب از اهمیت زیادی برخوردار است . در طرح حاضر هدف بررسی miR-330 ، ژن TYMS برای یافتن بیومارکر های احتمالی و نیز درک بهتر روند بیماری است.با توجه به اهمیت مساله، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان تغییرات بیان miR-330 و ژن TYMS در نمونه های توموری و مارژینال سالم اطراف تومور در سرطان کولورکتال انجام شد.
روش کار و مواد: مطالعه حاضر از نوع موردی-شاهد می باشد که دارای رویکرد آینده نگر می باشد و در طی سال 1400 در بیمارستان امام رضا (دانشگاه علوم پزشکی تبریز) انجام شد. ابتدا با توجه به شیوع بیماری سرطان کلورکتال 100نمونه از بافت تومورال بیماران مبتلا به سرطان کولون و 100 نمونه از مارژین سالم همان نمونه ها جمع آوری شده و سپس RNA بافت ها مذکور استخراج شده و و بعد از سنتز cDNA اقدام به بررسی بیان ژن های هدف با استفاده از روش real time PCR در نمونه های بالینی شد. نتایج بررسی ها به کمک آزمون های آماری معتبر بررسی شدند.
یافته ها : با توجه به دادههای آسیبشناسی بالینی و ارتباط آن با سطوح بیان miRNA، ارتباط معنیداری بین پیشرفت متاستاتیک و سطوح بیان miR-330 و TYMS مشاهده شد