جداسازی و شناسایی باکتریهای اگریگاتی باکتر اکتینومایستم کومیتانس و پورفیروموناس ژینژیوالیس در بیماران مبتلا به بیماری پریودونتیت مزمن با استفاده از روش PCR و تاثیر آزمایشگاهی عصاره شیرین بیان بر این باکتری ها
Abstract
هدف
باکتریهای اگریگاتی باکتر اکتینومایستم کومیتانس و پورفیروموناس ژینژیوالیس نقش اولیه در بیماری پریودونتیت دارند. از طرفی با توجه به اثرات ضد باکتریایی گیاه شیرین بیان، در مطالعه حاضر به بررسی فراوانی باکتری های شایع ایجاد کننده پریودنتیت مزمن به روش PCR و تاثیر عصاره شیرین بیان بر این باکتری ها پرداختیم.
مواد و روش
نمونه گیری باکتری ها از 50 بیمار مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی تبریز انجام گرفت. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه با استفاده از کیت استخراج، DNA وجود در نمونه استخراج شد. با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و تکنیک PCR حضور باکتری های مورد مطالعه بررسی شد. محصولات واکنش PCR توسط تکنیک الکتروفورز ژل آگاروز و رنگ آمیزی باندهای DNA با استفاده از DNA Safe Stain در حضورDNA ladder مورد بررسی قرار گرفت. تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره شیرین بیان علیه باکتری های جدا شده با روش MIC و سپس با MBC بود. نتایج توسط نرم افزار SPSS 24 و فراوانی و درصد فراوانی ارائه گردید.
یافتهها
شیوع باکتری های اگریگاتی باکتر اکتینومایستم کومیتنس و پورفیروموناس ژینژیوالیس در 48 درصد از نمونه ها تایید گردید. در 18 درصد از بیماران باکتری اکتینومایستم کومیتانس و 26 درصد باکتری پورفیروموناس ژینژیوالیس و در 4 درصد هر دو باکتری تایید شدند. غلظت MIC وMBC شیرین بیان برای باکتری اکتینومایستم کومیتانس به ترتیب 81/7 و 53/20 و برای باکتری پورفیروموناس ژینژیوالیس 69/4 و 94/10 بود.
نتیجهگیری
شیوع باکتری های اگریگاتی باکتر اکتینومایستم کومیتنس و پورفیروموناس ژینژیوالیس در بیماران پریودنتیت 48 درصد بود.