بررسی پیامد بیمارستانی بیماران ترومایی مراجعه کننده با تشخیص هماتوم اپی دورال
Abstract
مقدمه: هماتومها ی داخل جمجمه میتوانند بدون عارضه یا همراه با عوارض تهدید کننده حیات باشند.. ناتوانی های طولانی مدت برای قشر نوجوان و جوان میتواند کل جامعه را متضرر سازد و تحقیق درباره ی چگونگی کاهش و جلوگیری از بروز چنین ناتوانی هایی از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر عواملی از قبیل علت ضایعه، جنس، سن، GCS بیماران ، وسعت ضایعه در سی تی اسکن و بر پیامد هماتومهای حاد در بین بیماران دچار ترومای سر بستری شده در بیمارستان امام رضا (ع) تبریز میباشد.
روش کار: این مطالعه، یک مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی است که تمامی بیماران ترومایی که شرایط ورود را داشته شرایط خروج را ندارند در طی سال 1400 و 1401 که در بررسی اولیه در اورژانس هماتوم اپی دورال داشته اند وارد مطالعه می شوند.حجم نمونه مورد بررسی 220 می باشد.
سپس داده های بیماران شامل سن و جنس و نوع تروما، محل هماتوم اپی دورال، حجم تقریبی خونریزی در سی تی اسکن مغز اولیه و در نهایت پیامد بیماران ثبت و وارد سیستم آماری SPSS 22.0 شده برای بررسی وجو هرگونه ارتباط بین داده ها از روشهای آماری لجستیک رگرسیون، اسپیرمن (با (P value) زیر 0.05 معنی دار بررسی خواهد شد.
با استفاده از رگرسیون لجستیک برای بررسی تأثیر متغیرها بر احتمال بروز مرگ و میر همبستگی بین متغیرهای مختلف در مورد مرگ، محل هماتوم، جنس، سن و GCS اولیه بررسی شده است.
یافتهها : درطی بررسی های صورت گرفته ارتباط معنی داری بین سن GCSو محل اسیب با پیشامد حاصل از درمان بیمارستانی داشت در حالیکه این ارتباط بین جنس و پیامد رویت نشد.