دانش و تبعیت پرستاران اورژانس بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریزدر مورد دستورالعمل فعال کننده پلاسمینوژن بافتی در بیماران مبتلا به سکته مغزی در سال 1401
Abstract
چکیده
زمینه وهدف: سکته مغزی مهمترین بیماری عروقی مغز و یکی از علل مهم معلولیت ها و مرگ و میر میباشد. رسیدگی مناسب به این بیماری می تواند تا حد زیادی از مرگ و عوارض آن جلوگیری کند. هدف از انجام این پژوهش تعیین دانش و تبعیت پرستاران بخش اورژانس بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مورد دستورالعمل فعال کننده پلاسمینوژن بافتی در بیماران مبتلا به سکته مغزی بود.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی انجام شد و نمونه گیری به صورت نسبتی تصادفی بود. دو پرسشنامه دانش و تبعیت از دستورالعمل فعال کننده پلاسمینوژن بافتی در بیماران مبتلا به سکته مغزی توسط 170 نفر از پرستاران شاغل در بخش اورژانس بیمارستان های شهر تبریز تکمیل شد. از مشخصههای آمار توصیفی نظیر فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار به تجزیه و تحلیل دادههای اهداف پرداخته شد. برای بررسی ارتباط بین متغیرهای دانش و تبعیت با مشخصات زمینه ای از آزمون های تی تست و آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسن استفاده شد. نتایج در SPSS نسخه 26 مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن پرستاران 57/6±24/34 بود و بیشتر افراد (%4/59) درباره فرایند و فعالسازی کد 724 کلاس یا دوره گذرانده بودند. میانگین و انحراف معیار دانش و تبعیت پرستاران از دستورالعمل فعال کننده پلاسمینوژن بافتی در بیماران مبتلا به سکته مغزی به ترتیب برابر 37/10±67/52 و 18/5±14/68 بود. بین متغیر دانش با متغیر تبعیت رابطۀ مثبت و معنی داری وجود داشت (05/0>P)، بطوریکه به ازای یک واحد افزایش در دانش، تبعیت 26/0 واحد افزایش پیدا می کند.
نتیجه گیری: از آنجایی که دانش و تبعیت از دستورالعمل فعال کننده پلاسمینوژن بافتی در بیماران مبتلا به سکته مغزی اهمیت حیاتی دارد، نیاز است تا نمرات حداکثری کسب گردد، اما طبق یافته ها نمره دانش شرکت کنندگان تقریبا برابر میانه بود. از آنجایی که دانش پرستاران به تبعیت آن ها از دستورالعمل ها منتقل می شود، پیشنهاد می شود دوره های آموزشی مکرر برای پرستاران برگزار گردد.