بررسی تاثیر پاشیدن داخل پریتوئن ترکیب روپیواکائین و کتامین در همراهی با رکروتمان ریه برای کاهش درد بعد از جراحی های لاپاروسکوپیک زنان
Abstract
لاپاروسکوپی یکی از این پروسیجرهای کم تهاجمی است که به طور شایع برای تشخیص و درمان انواع مختلفی از مشکلات بالینی اعم از بیماری های زنان کاربرد دارد. با توجه به اهمیت راه افتادن سریع بیماران و برگشت به فعالیت عادی و کنترل درد بعد از عمل، جراحی به روش لاپاروسکوپیک روز به روز در حال گسترش است.
هدف مطالعه: بررسی تاثیر پاشیدن داخل پریتوئن ترکیب روپیواکائین و کتامین در همراهی با رکروتمان ریه برای کاهش درد بعد از جراحی های لاپاروسکوپیک زنان
روش کار: دراین مطالعه تعداد 68 خانم در سنین 60-18 سال کاندیدای جراحی لاپاروسکوپی زنان به طور تصادفی به دو گروه 34 نفره تقسیم شدند. در پایان جراحی در گروه مطالعه(A) به فضای داخل پریتوئن داروی روپیواکائین و کتامین پاشیده شد و در گروه کنترل(B) با همان حجم مساوی از نرمال سالین استفاده شد. علایم حیاتی هر 5 دقیقه تا انتهای عمل و در PACU ثبت گردید. تمامی داده های مطالعه جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزار آماري SPSS24 مورد تحليل و آناليز قرار گرفت.
یافته ها: در بررسی پارامترهای همودینامیک بیماران در طول جراحی و در PACU، در گروه روپیواکائین و کتامین، فشار خون و ضربان قلب بیماران در زمان ریکاوری به طور معنی داری کمتر و پایدارتر بود. در مقایسه میزان درد شکم در ریکاوری در گروه موردمطالعه، میزان اسکور VAS به طور چشمگیر و معنا داری نسبت به گروه نرمال سالین کمتر بود. در موارد عوارض بعد از جراحی و مصرف دارو در PACU، مصرف مخدر جهت بی دردی بعد از جراحی در بیماران گروه نرمال سالین به طور معنی داری بیشتر بوده و اسکور سدیشن نیز در این گروه به طور معنی داری بیشتر بود.