بررسی آناتومیک شریان آلوئولار خلفی فوقانی در تصویر برداری توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی : مرور نظام مند و فراتحلیل
Abstract
مقدمه: این مرور نظام مند، تشخیص شریان آلوئولار خلفی فوقانی همراه با ویژگیهای آناتومیک مختلف بر روی تصاویر توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی را مورد بررسی قرار داد.
مواد و روشها: مطالعات به صورت الکترونیکی از طریق پایگاههای داده Web of Science ، Medline ، Scopus، و Embase شناسایی شدند. کیفیت مطالعات موجود با استفاده از یک مقیاس دوگانهی ۵ آیتمی ارزیابی شد. میزان تشخیص، موقعیت، و قطر طبقهبندی شده شریان آلوئولار خلفی فوقانی به صورت مقادیر احتمال (مقدار p) تخمین زده شدند. قطر این شریان و همچنین فاصله آن تا کرست آلوئول و کف سینوس به صورت میانگین با فاصله اطمینان ۹۵٪ تخمین زده شدند.
یافته ها: 37 مطالعه انتخاب شدند که از این تعداد، ۳۴ مورد برای فراتحلیل انتخاب شدند. میانگین میزان تشخیص ۷۹٪ (دامنه: ۸۴٪-۷۲٪) و میانگین قطر ۰.۰۵± 1.06 میلیمتر (۱.۱۶-۰.۹۶ میلیمتر) بود. شریان آلوئولار خلفی فوقانی در ۶۴٪ موارد در داخل استخوان قرار داشت. میانگین فاصله شریان تا کرست آلوئول ۰.۴۹ ± 16.71 میلیمتر (دامنه: ۱۷.۶۸-۱۵.۷۵ میلیمتر) بود وفاصله آن تا کف سینوس ۰.۴ ± 8.85 میلیمتر (دامنه: ۹.۶۴-۸.۰۵ میلیمتر) بود.
نتیجه گیری: طبق یافتههای این فراتحلیل در مورد ویژگیهای آناتومیک مختلف شریان آلوئولار خلفی فوقانی، خونریزی شدید پس از آسیب به این شریان در هنگام اجرای روشهای سینوس لیفت، مشکل بالینی اساسی و مهمی به شمار نمیرود.