دانش، نگرش و عملکرد پرستاران درزمینهی استفاده از مهار فیزیکی بیماران در مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 1400
Abstract
مقدمه : روانپرستان مسئول ایجاد یک محیط ایمن و درمانی برای بیماران، حفظ آن و اطمینان از نظارت بر استفاده مناسب از مهار فیزیکی بر اساس استانداردهای موجود هستند. این مطالعه با هدف تعیین دانش، نگرش و عملکرد روانپرستان در استفاده از مهارکننده های فیزیکی بر بیماران بستری در مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی تبریز انجام شد.
مواد و روش ها
یک مطالعه توصیفی بر روی 200 پرستار شاغل در بخش های روانپزشکی مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی تبریز رازی تبریزبا استفاده از نمونهگیری در دسترس در سال 1401 انجام شد. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران در مورد استفاده از مهارکننده های فیزیکی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 11.5 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
نتایج:
میانگین و انحراف معیار نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران نسبت به استفاده از مهارکننده های فیزیکی بیماران روانپزشکی بترتیب (73/1) 36/19 از محدوده نمره قابل کسب 0 تا 23 ،(65/4) 51/36 از محدوده نمره قابل کسب 12 تا 60 و(29/3) 19/65 از محدوده نمره قابل کسب 15 تا 75 بود. عملکرد با سابقه کار در بخش روانپزشکی و دانش همبستگی آماری معنیداری داشت) 05/0(p<.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج مطالعه و نقش روانپرستاران در ایجاد محیط ایمن برای بیماران، بهتر است برنامههای آموزش ضمن خدمت برای ارتقای دانش، نگرش و عملکرد پرستاران تا حد امکان اجرا شود.