ارتباط معیارهای کالر داپلر شریان افتالمیک مادری در زنان حامله پره اکلامپسی با یافته های بالینی مادر و وزن نوزاد بعد از تولد
Abstract
یکی از مهم ترین مشکلات دوران بارداری، اختلالات مربوط به پره اکلامپسی می¬باشد که باعث افزایش عوارض و مرگ و میر دوران پری ناتال و افزایش عوارض مرگ و میر در مادر می¬باشد. از انجایی که بنظر می-رسد Peak Ratio بهترین فاکتور برای افتراق پره اکلامپسی از فشار خون مزمن و تعیین شدت پره اکلامپسی است. مطالعه حاضر با هدف اندازه گیری پارامتر های داپلر شریان افتالمیک مادران مبتلا به پره اکلامپسی و بررسی ارتباط آن با یافته های بالینی و وزن تولد نوزاد می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی- تحلیلی در سال 1401 بر روی 68 زن حامله که به دلیل پره اکلامپسی در بخش حاملگی¬های پر خطر بیمارستان الزهرا بستری بودند انجام شد. اندازه¬گیری پارامترهای مختلف داپلر شریان افتالمیک در زنان حاممله مبتلا به پره¬اکلامپسی انجام شد و این پارامترها با یافته¬های بالینی و آزمایشگاهی و پرسنتایل وزن بعد از تولد بررسی شد.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین تمامی پارامترهای داپلر (بجز End Diastolic Velocity، Peak ratio و Systol/Diastol) در بیماران با سردرد بیشتر از بیماران بدون سردرد است. اختلاف این میانگینها در هیچکدام از پارامترها بین دو گروه اختلاف معنادار آماری نشان نداد (05/0(P-value > .
همچنین مقادیر Peak Ratio( 031/0P-value= ) و ) EVD002/0P-value= ) با پرسنتایل نوزادان دارای ارتباط معناداری هستند.
میزان اوره با (024/0P-value= ) RI، Peak ratio (012. 0 P-value=) و
( 009/0SD(P-value= همبستگی معناداری دارد. این همبستگی با RI (274/0r=-) و SD (135/0r=- ) منفی و با مقادیر Peak Ratio( 303/0 r= ) مثبت بود. به این معنی که با افزایش میزان اوره مقادیر RI و SD کاهش یافته و مقادیر Peak Ratio افزایش می یابد. همچنین میزان فشارخون سیستولیک با EDV، همبستگی منفی (296/0 r=- ) معنادار (014/0P-value= ) نشان داد. میزان پروتئینوری نیز با SD همبستگی منفی(271/0( r=- معناداری ( 025/0P-value= ) داشت.