بررسی اپیدمیولوژی تومورهای اپیدرمال پوستی در بیماران مراجعه کننده به کلینیک پوست بیمارستان سینا از سال 1398 تا پایان 1400
Abstract
سرطان پوست به دلیل رشد غیرعادی سلولها که گاها توانایی حمله یا انتشار به دیگر قسمتهای بدن را دارند، بهوجود میآیند. مطالعات انجام شده در زمينه اپيدميولوژي سرطان پوست محدود، پراكنده و با روشهاي گوناگون بوده است. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع تومورهای پوستی در بیماران مراجعه کننده به کلینیک پوست بیمارستان سینا می باشد.
مواد و روش بررسی: در این مطالعه مقطعی پس از تصویب و دریافت کد اخلاق و رضایت از بیماران ، با توجه به معیارهای ورود و خروج شرکت کنندگان (کلیه بیماران مبتلا به سرطان پوست مراجعه کننده به کلینیک بیمارستان سینا از سال 1398 تا 1401) اطلاعات آنها توسط چک لیست جمع آوری شد. اطلاعات بیماران شامل جنس، سن، وضعیت تاهل، تحصیلات و نوع ضایعه جمع آوری شد. در نهایت اطلاعات با کدبندی وارد نرم افزار spss شده و تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: در مطالعه حاضر 1305 بیمار (900 مرد، 405 زن) با میانگین سنی 72/6 45/63 سال مورد بررسی قرار گرفتند. 63.90% از بیماران ساکن روستا بودند و شغل 48.12% کشاورزی بود. 41/71% بیماران بازال سل کارسینوما (BCC)، 62/18% بیماران اسکواموس سل کارسینوما (SCC)، 91/1% بیماران ملانوم بدخیم پوستی (CMM)، 22/2% بیماران کراتوآکانتوما و 59/6% سبورییک کراتوزیز داشتند.