بررسی میزان سمیت، پایداری و اثرات ضد میکروبی لیپوزوم های حاوی اولئوروپئین
Abstract
مقدمه: اولئوروپئین یک ترکیب فنولی است که كاربردهای فراوان آن به عنوان ماده ضد میکروبی در مواد غذایی، با مشکلاتی نظیر تخریب ناشی از شرایط محیط و ویژگی های حسی نامطلوب از جمله، تلخ بودن همراه میباشد. هدف از انجام این پایان نامه دست یابی به شکلی از این ماده است که کارایی بهتر و ویژگیهای نامطلوب کمتری داشته باشد (1).هدف: بررسی میزان سمیت، پایداری و اثرات ضد میکروبی لیپوزومهای اولئوروپئین علیه استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنز.روش کار: نانولیپوزوم حاوی اولئوروپئین براساس روش freeze-drying of a monophase solution، تهیه شد. سپس رهش در محیط هیدروفیل، پایداری ، XRD ،FTIR ليپوزومهای حاوی اولئوروپئین و ميزان زنده مانی توسط MTT Assay بر روی سلول های فیبروبلاست انسانی و همچنین خاصیت ضد میکروبی ليپوزوم های حاوی اولئوروپئین علیه استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنز با استفاده از روش microdilution مطالعه شد.یافته ها: بررسی خواص آنتی میکروبیال نشان داد که نانولیپوزوم حاوی اولئوروپئین سبب بهبود اثر ضد میکروبی اولئوروپئین روی 2 میکروارگانیسم aureus .S و albicans C میشود. براساس نتایج رهش در محیط هیدروفیل اولئوروپئین به صورت آهسته و پیوسته از نانولیپوزوم ها رهش می یابد. در مطالعه FTIR، گروههای عاملی مشاهده شده برای اولئوروپئین، برای نانولیپوزوم های حاوی اولئوروپئین هم دیده میشود که نشان دهنده بارگیری ماده در داخل لیپوزوم است. نمودار های XRD نشان دهنده آمورف بودن لیپوزوم های حاوی اولئوروپئین می باشد. نتایج تست پایداری نشان دهنده بهتر بودن پایداری با گذر زمان در دمای 4 درجه سانتیگراد بوده است. در آزمایشMTT Asay با افزایش غلظت لیپوزوم های حاوی اولئوروپئین درصد زنده مانی سلولهای فیبروبلاست کاهش نشان داد.نتیجه گیری: با استفاده از روش تغییر یافته لیوفیلیزاسیون محلول تک فاز، می توان نانولیپوزومهای حاوی اولئوروپئین با پایداری مناسب و نیز اثر ضد میکروبی افزایش یافته و رهش مناسب و پیوسته در محیط هیدروفیل(حدود 7% در طی 72ساعت) تهیه کرد.