مطالعه اثر کوردیسپین بر بیان ژن های ایست بازرسی ایمنی در سلول های سرطان معده
Abstract
یکی از عواملی که به پیشرفت تومور کمک میکند فرار سلولهای سرطانی از سیستم ایمنی است. تومورها مولکولهای مرتبط با نقاط وارسی سيستم ایمنی را جهت مهار پاسخ های ضد توموری بیان میکنند. مولکولهای سرکوبگر سيستم ایمنی از مهم ترین موانع در درمان سرطان به شمار میروند. این مولکولها بر روی سلول های سرطانی بيان میشوند و به گيرندههای خاص خود بر روی سلولهای سيستم ایمنی متصل شده و با فعالسازی مسيرهای سيگنالينگ باعث مهار این سلولها میشوند. مولکولهای CTLA-4 و PD-1 از مهمترین immune checkpointها هستند که به ترتیب به گیرندههای خود CD80 و PD-L1 متصل میشوند. بيان این ژن ها توسط miRNA های کنترلکنندهی آنها سرکوب میشود و همچنين جزء بيومارکرهای پاسخ دهنده به درمان نيز مورد استفاده قرار میگيرند. هدف از این مطالعه، بررسی بيان این ژنها و miRNAهای کنترلکنندهی آنها در تيمار با کوردیسيپين میباشد.
مواد و روش کار: رده سلولی MKN-45 پس از اینکه به تراکم بالای %80 رسيدند با کوردیسيپين بمدت 24 ساعت تيمار شدند. سپس استخراج RNA سلولی و درنهایت سنتز cDNA انجام شد. در نهایت، بررسی ميزان بيان ژن های مرتبط با فرار از سيستم ایمنی و miR های کنترل کننده بيان آن ها, توسط PCR time-Real quantitative بررسی شدند.
یافته ها: در مطالعه انجام شده نشان داده شد که پس از تیمار سلولهای سرطان معده با کوردیسپین، بیان ژنهای مولکولهای ایمنیون چک پوینت CD80 و PD-L1 کاهش پیدا کرد. همچنین بیان miR های کنترلکننده این مولکولها شامل miR155 و miR424 افزایش معناداری داشته است.