بررسی تاثیر میزان BUN/cr بر روی مورتالیتی بیمارستانی و یکساله بیماران با تشخیص انفارکتوس قلبی با صعود قطعه ST تحت درمان ترومبولتیک
Abstract
با توجه به شیوع روزافزون STE-MI و هزینههای بهداشتی درمانی و پیامدهای بالینی آن و با در نظر گرفتن این که مشکلات کلیوی یکی از موارد نسبتا شایع همراه در این بیماران میباشد، و پیامدهای بیمارستانی STE-MI یکی از فاکتورهای مهم بررسی عملکرد سیستم درمانی و ارزیابی ارتقای عملکردی آن محسوب میشود، بنابراین در مطالعه حاضر قصد داریم تا به بررسی تاثیر سطح BUN/cr بر روی مورتالیتی بیمارستانی و یکساله بیماران همراه با تشخیص انفارکتوس قلبی با صعود قطعه ST تحت درمان ترومبولیتیک در بیمارستان شهید مدنی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بپردازیم تا بتوان با ارزیابی تاثیر سطح BUN/cr در پیامد بالینی این بیماران، تصمیمات درمانی مورد نیاز جهت بهبود پیامد درمانی این بیماران اتخاذ نمود.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۱۴۰۰ انجام گرفت و پژوهشگر با مراجعه به بایگانی مرکز قلب بیمارستان شهید مدنی تبریز، لیست بیمارانی که در طی سالهای۱۳۹۷ ،۱۳۹۸ ،۱۳۹۹ با تشخیص انفارکتوس قلبی با صعود قطعه ST در بیمارستان شهید مدنی دانشگاه علوم پزشکی تبریز مراجعه و تحت درمان ترومبولیتیک قرار گرفته بودند تهیه و با در نظر گرفتن معیارهای ورود به مطالعه و خروج از آن پرونده وارد مطالعه و بررسی گردید. برای گردآوری داده ها از چک لیست استفاده شد. داده ها بااستفاده از نرم افزار spss-16 و آمار توصیفی، استنباطی تحلیل شد.
یافتهها و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که متغیرهای سن و جنس بیماران، ریسک فاکتورهای دیابت، هایپرتنشن، مصرف سیگار، نارسایی کلیوی، سابقه MI قبلی، تست آزمایشگاهی میزان تروپونین و معیار اکوکاردیوگرافی کسر تخلیه بطنی با میزان مورتالیتی بیمارستانی و یکساله در بیماران با تشخیص انفارکتوس قلبی با صعود قطعه ST تحت درمان ترومبولیتیک ارتباط داشت همچنین میزان BUN/Cr خون با مورتالیتی یکساله بیماران با تشخیص انفارکتوس قلبی با صعود قطعه ST تحت درمان ترومبولیتیک، ارتباط نداشت. و میزان BUN/Cr خون با مورتالیتی بیمارستانی بیماران با تشخیص انفارکتوس قلبی با صعود قطعه ST تحت درمان ترومبولیتیک، ارتباط نداشت..