بررسی میزان بیان hsa-miR-1 و hsa-miR-1229 در زنان مبتلا به سقط جنین های مکرر (RPL) قبل و بعد از درمان با لنفوسیت در مقایسه با گروه کنترل
Abstract
سقط مکرر recurrent pregnancy loss (RPL) در 5-2% زنان در سنین بارداری رخ می¬دهد و به 2 یا تعداد بیشتر شکست مکرر بارداری قبل از هفته¬ی بیستم گفته می¬شود. اختلالات ایمونولوژیکی از جمله افزایش نسبت Th1/Th2 به سمت پاسخ¬های Th1، افزایش تعداد سلول های Th17، کاهش تعداد سلول های Treg وعدم تعادل در بین فاکتورهای استرس اکسیداتیو و آنتی اکسیدان ها به عنوان اصلی ترین عامل های ایجاد کننده ی سقط مکرر شناخته شده اند. در این بین ما به بررسی میزان تغییرات بیان دو میکروRNA می¬پردازیم، که در بین مطالعات انجام گرفته توجه کمتری بدان معطوف گردیده است.
مواد و روش ها: 25 بیمار مبتلا به سقط مکرر و 25 نفر افراد سالم با بارداری موفق به عنوان گروه کنترل برای این مطالعه در نظر گرفته شدند. برای تهیه سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMCs) ها از خون محیطی ابتدا 10 میلی لیتر خون هپارینه از بیماران گرفته شده و با استفاده از فایکول 1.077 سلول های تک هسته ای خون محیطی جداسازی می گردند. طبق پروتوکل استاندارد تعداد 2 x 107 به صورت زیرجلدی به بیماران مبتلا به سقط مکرر تزریق شد. تعداد دفعات تزریق سه مرتبه و با فواصل زمانی یک ماه می باشد. برای بررسی میزان بیان مولکول هایhsa-miR-1 و hsa-miR-1229 از تکنیک Real-time PCR استفاده شد.
یافته ها: در مقایسه با گروه کنترل و گروه بیماران مبتلا به سقط مکرر میزان بیان hsa-miR-1229 و hsa-miR-1 در گروه بیماران مبتلا به سقط مکرر افزایش چشمگیری داشت. بعد از تزریق لنفوسیت تراپی زیرجلدی به بیماران میزان بیان hsa-miR-1229 و hsa-miR-1 در گروه بیماران مبتلا به سقط مکرر کاهش معنی داری پیدا کرد.