تعیین سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به فیبروم رحمی
Abstract
فیبروم رحمی یکی از تومورهای خوشخیم رایج در زنان است و اتیولوژی های متعددی برای این وجود دارد . مطالعات اخیر نقش کمبود ویتامین D به عنوان یک عامل خطر مهم در توسعه فیبروم رحمی را برجسته کردهاند. ویتامین D، یک ماده مشابه استروئید و قابل حل در چربی، نقش حیاتی در تنظیم چرخه سلولی، تمایز سلولی و فعالیت ضد آنژیوژنیک دارد. سطوح کمتر ویتامین D سرمی به طور مداوم در زنان مبتلا به فیبروم رحمی نسبت به زنان بدون فیبروم رحمی مشاهده شده است که بر جایگاه احتمالی آن در پاتوژنز فیبروم رحمی تأکید میشود. هدف از این مطالعه، ارزیابی وضعیت ویتامین D در بیماران مبتلا به فیبروم رحمی است.
روشها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی است که در بیمارستان الزهرا در ایران، تبریز، انجام شده است. بیماران تأیید شده (توسط سونوگرافی) پس از توضیحاتی درباره تحقیق و دریافت رضایت آگاهانه کتبی، در مطالعه شرکت کردند. کنترلهای سالم از بین خویشاوندان بیمارانی انتخاب شدند که به دلایل دیگر به بیمارستان مراجعه کرده بودند.
نتایج: در طی دوره مطالعه، ۱۱۷ نفر وارد مطالعه شدند؛ ۶۷ بیمار فیبروم رحمی و ۵۰ کنترل سالم. ما رابطه بین سطوح ویتامین D و علائم، تعداد و اندازه ضایعات فیبروم رحمی و همچنین محل و ظاهر سونوگرافیک آنها را تحلیل کردیم. تفاوت معنیداری در سطوح ویتامین D بین بیمارانی که درد لگنی داشتند و کسانی که نداشتند یافت نشد. با این حال، بیمارانی که علائم خونریزی داشتند سطوح بالاتری از ویتامین D داشتند. همچنین، هیچ رابطه معنیداری بین سطوح ویتامین D و تعداد، اندازه یا مکان ضایعات فیبروم رحمی یافت نشد. تفاوت معنی داری بین سطح خونی این ویتامین در بین افراد سالم و افراد با فیبروم مشاهده نشد.