بررسی وضعیت تغذیه ای بیماران مراجعه کننده با استروک
Abstract
درک بهتر پاتوژنز سکته مغزی از طریق شناسایی عوامل خطرزا/محافظت کننده سکته مغزی می تواند به استراتژی های جدیدی برای پیشگیری از سکته منجر شود. از این رو هدف از این مطالعه بررسی این نکته است که بیمارانی که با استروک مراجعه میکنند از کدام رژیم غذایی تبعیت میکنند و آیا ارتباطی بین بروز سکته ی مغزی با الگوی رژیم غذایی اشان وجود دارد یا خیر.
روش اجرا: این مطالعه یک مطالعه مقطعی و آینده نگر میباشد که بیماران با شکایت سکته مغزی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) وارد مطالعه میشوند. تمام بیمارانی که با شکایت سکته ی مغزی حاد (ایسکمیک ،هموراژیک،SAH) به اورژانس بیمارستان امام رضا در طی سه ماهه شهریور، مهر و آبان 1401 مراجعه کرده اند و با تشخیص سکته ی مغزی حاد بستری شده اند وارد مطالعه شدند. در زمان بستری بیمار رژیم غذایی غالب روزانه ی آنها اگر در صورت امکان از خود بیمار و در صورت عدم توانایی بیار در صحبت کردن از فامیل درجه یکی که با بیمار در یک محل زندگی میکند پرسیده شد و مشخصات دموگرافیک نیز به آن اضافه گردید.
نتایج: در این مطالعه 100 بیمار وارد مطالعه شدند که بر اساس روش آماری کولموگروف- سمیرینوف از توزیع نرمال تبعیت می کند. بر این اساس میانگین سنی بیماران برابر با (63/67-11/62، CI95%) 90/13 ± 87/64 سال بود. در بررسی توزیع جنسی بیماران، 65 بیمار ( 65%) مرد و 35 بیمار (35%) را زن تشکیل می داد. در بررسی سطح سواد بیماران، اغلب بیماران بی سواد و یا زیردیپلم بودند و تحصیلات عالی بسیار کم بود. در بررسی شغلی بیماران، اغلب بیماران یا شغل آزاد داشتند و یا بازنشسته بودند (57%).91 بیمار از 100 بیمار، اولین بار بود که استروک رو تجربه می کردند که 5% بیماران بدون نقصان عصبی ترخیص شدند و 64% با نقصان عصبی بیمارستان را ترک نموده اند. 31 بیمار در نهایت منتج به فوت شد (31%). در بررسی سوابق یا شرح بیماری مزمن این بیماران، شایعترین، بیماری دیابت بود ولی بیش از نیمی از بیماران از وجود و یا عدم وجود بیماری زمینه ای بی خبر بودند.