بررسی نتایج الاستوگرافی و سونویورتروگرافی در مردان مبتلا به تنگی پیشابراه قدامی و مقایسه نتایج الاستوگرافی با نواحی نرمال پیشابراه همان فرد
Abstract
تنگی پیشابراه به باریک شدن غیر طبیعی هر قسمت از آن به دنبال بافت اسکار و تشکیل فیبروز گفته میشود. شدت اسپونژیوفیبروز اطراف پیشابراه میتواند پیشبینیکنندهی عود تنگی باشد. تصویربرداریهای رایج فقط طول و محل آناتومیک تنگی را نشان میدهند بنابراین درصورتیکه بتوان با تصویربرداری مناسب شدت فیبروز دور ناحیه تنگ را اندازهگیری کرد میتوان امیدوار بود تعیین شدت اسپونژیوفیبروز، به انتخاب درمان مناسب برای بیماران کمک کند. لذا این مطالعه با هدف بررسی نتایج الاستوگرافی و سونویورتروگرافی در مردان مبتلا به تنگی پیشابراه قدامی و مقایسه نتایج الاستوگرافی با نواحی نرمال پیشابراه همان فرد انجام گرفته است.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، تعداد 19 بیمار که تنگی پیشابراه پنایل یا بولبر در آنها با روش یورتروگرافی رتروگراد و یا سیستوگرافی حین ادرارکردن مسجل شده بود، تحت سونویورتروگرافی و الاستوگرافی قرار گرفتند. الاستیسیته بافت اسپونژیوز در نواحی نرمال با و بدون کشش پنیس، در محل تنگی و همچنین در فاصلهی 1 الی 2 سانتیمتری از محل تنگی اندازهگیری شد. نتایج حاصل از الاستوگرافی به همراه دادههای مربوط به سن، علت و محل تنگی و سابقهی جراحیهای قبلی مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: بر اساس نتایج، میانگین الاستیسیته (± انحراف معیار) در ناحیه نرمال با ترکشن 36.82 (33.47)، تنگی 98.43 (6.25)، 1 الی 2 سانتیمتری محل تنگی 48.27 (07.12) و ناحیه نرمال بدون ترکشن 71.20 (71.12) به دست آمد. مقایسه الاستیسیته ناحیه تنگی با ناحیه نرمال (بازه اطمینان ۳/۳۰-۲۵/۱۶ و P value=0.000)، مقایسه الاستیسیته ناحیه اطراف تنگی با ناحیه نرمال (دامنه اطمینان 8.8 – 3.3 و P value=0.000) و مقایسه الاستیسیته ناحیه اطراف تنگی با ناحیه تنگی (دامنه اطمینان 3.25 – 9.9 با P value=0.000) انجام گرفت.